Veïns dels carrers Oviedo i carrer Rosselló del barri de Sant Narcís es van trobar dijous el matí amb una sorpresa poc agradable: els havien entrat a robar al pàrquing comunitari i els havien saquejat els trasters i garatges tancats durant la nit. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona busquen els presumptes autors dels robatoris amb força. De moment, no hi ha detinguts.

Els fets van afectar dos aparcaments soterrats comunitaris que comparteixen diversos edificis i, per tant, compten amb moltes places d'aparcaments. Els lladres no van forçar els vehicles que hi havia aparcats, sinó que el seu objectiu eren els objectes que els veïns tenen emmagatzemats en estances tancades amb pany i clau.

En els dos casos que es van produir durant la matinada de dimecres a dijous, els lladres tenien clars els objectius: objectes d'alt valor. En aquest cas, van rebentar una vintena de trasters i bàsicament van robar bicicletes d'alta gamma, a més d'altres aparells que poden ser revenuts a un alt preu en el mercat negre o en pàgina de venda per Internet, que són un dels punts on es col·loquen més aquest tipus de botins, i on la policia sol fer seguiments d'objectes i aconsegueix resoldre alguns casos amb èxit. Les bicicletes s'han convertit en un botí preuat i fàcil, ja que les d'alta gamma no pesen gairebé gens i són de fàcil moviment.

En el cas de l'edifici del carrer Oviedo van rebentar el bombí i van treure els panys dels trasters i es van emportar sobretot bicicletes, algunes d'elles valorades en milers d'euros. Aquest aparcament està compartit per dues escales. No és la primera vegada que els han entrat en aquest edifici. A l'estiu els veïns van enxampar un lladre que intentava entrar en un pis i van frustrar el robatori.

L'altre edifici on els lladres van actuar la mateixa nit té l'accés a l'aparcament situat al carrer Rosselló, a tocar del carrer Bilbao. En aquest cas, els lladres haurien entrat per l'accés del bloc forçant la porta, van manipular l'ascensor per accedir en aquest gran pàrquing soterrat que comparteixen també diverses escales.

Aquí hi ha menys garatges i trasters tancats però els van rebentar i van aconseguir també emportar-se bicicletes, eines i algun aparell electrònic.

Aquests dos robatoris en una sola nit serien obra d'un mateix grup de lladres, per ara no se'ls ha detingut. La policia científica dels Mossos dijous va anar als punts violentats a la recerca d'empremptes. Tot i això, sembla que els lladres van deixar poc rastre perquè anaven amb guants.

La setmana passada també va haver-hi robatoris del mateix tipus en trasters del carrer Ramon Muntaner del mateix barri de la ciutat de Girona.