24 de desembre de 2019
24.12.2019
Diari de Girona

Obren un expedient sancionador a un bar de Girona per negar-se a servir a dos joves pel seu origen

El conseller de Treball, Chakir El Homrani, denuncia el fets i diu que és "intolerable"

24.12.2019 | 12:12

La Generalitat ha obert un expedient sancionador a un bar de l'estació de l'AVE de Girona per negar-se a servir a dos joves pel seu origen. Ho ha anunciat el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, que ha condemnat els fets amb el següent missatge a les xarxes socials: "Intolerable! De no atendre un client pel seu origen se'n diu racisme". El cas ha sortit a la llum després que l'Espai Antiracista Girona-Salt pengés un vídeo a les xarxes socials on es veu com una cambrera de l'establiment es nega a servir-los un cafè a uns joves. La treballadora afirma que ho fa complint les ordres del seu cap de no servir a algunes persones que no tenen permesa l'entrada al local.Des de l'Espai Antiracista remarquen que "no és un fet aïllat" i que un cas com aquest de discriminació racista "no es pot normalitzar". Segons la plataforma, tres joves d'origen marroquí van anar ahir dilluns a les set de la tarda a l'establiment de l'estació de l'AVE a Girona on van demanar un cafè. "La treballadora es va negar a servir-los perquè tenia ordres del propietari de no servir a un perfil de gent", han explicat. En el vídeo que han penjat a les xarxes socials, la cambrera explica que compleix ordres del seu cap de no servir a persones que tenen vetada l'entrada. A continuació, un dels joves ho qüestiona tot dient que ell és de Manresa i que és el primer cop que entra al local.

Els joves van marxar de l'establiment i van posar-se en contacte amb membres de l'Espai Antiracista per exposar-los els fets. Pels volts de les vuit alguns representants van anar a parlar amb la treballadora sobre el que havia ocorregut i a demanar-li el full de reclamacions de l'establiment per denunciar uns fets "molt greus" de racisme. Segons la plataforma, la dona s'hi va negar i ells van respondre-li que no marxarien fins que els ho donés. També van dir-li que estaven disposats a fer una concentració davant del local per denunciar-ho. Al cap d'una hora i després de trucar el seu cap, la treballadora els va lliurar el full de reclamacions.

Des de l'Espai Antiracista també lamenten que cap patrulla policial es desplacés fins al lloc malgrat haver-ho demanat. D'altra banda, també denuncien que a la ciutat de Girona han documentat altres casos de racisme. Concretament, locals d'oci que no deixen entrar clients pel seu origen. "Això s'ha normalitzat i és molt greu", conclouen des de l'Espai Antiracista.

El bar denunciat obrirà una investigacióEl local és de l'empresa Pans & Company i està situat a l'estació de l'AVE de la ciutat. En un comunicat, l'empresa afirma que la seva política "es basa en la igualtat i respecte" i que "mai tolerarien una actitud discriminatòria i racista cap a ningú". Asseguren que tenen un "estricte protocol d'actuació" i que iniciaran una investigació interna per determinar "si hi ha pogut haver alguna conducta que no es correspon amb aquesta política".
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit