Una dona de 49 anys ha matat la seva filla de 10 després d'ofegar-la a la banyera aquest migdia a Girona. Ella mateixa ho ha confessat en una trucada al 112 al voltant de les tres de la tarda.

Fins als llocs dels fets, a la Ronda Ferran Puig de Girona, s'hi han desplaçat una unitat dels Mossos d'Esquadra, agents d'investigació criminal i ambulàncies medicalitzades.

Cap a les 16.45 h, gairebé dues hores després de la trucada a emergències, una ambulància s'ha endut la nena en estat crític a l'Hospital Josep Trueta, però no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Agents dels Mossos s'han endut la dona detinguda i emmanillada. La divisió d'investigació criminal investiga el crim mentre que el Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Girona ha decretat el secret de les actuacions.

Diversos testimonis confirmen que la dona patia problemes mentals i que havia protagonitzat diversos incidents.

24

Una dona ofega la seva filla de 10 anys a Girona

Aquesta mateixa tarda, s'ha practicat la rescontrucció dels fets, amb presència de la jutge de guàrdia, el fiscal, la detinguda i el seu advocat.

Durant la reconstrucció del crim que s'ha fet al pis de la ronda Ferran Puig, la dona ha reiterat la comissió del crim. Cap a tres quarts de vuit del vespre, els Mossos s'han tornat a endur la dona en un cotxe patrulla. La inspecció ocular, que ha durat aproximadament una hora, s'ha fet en presència de l'advocat de la detinguda, de la comitiva judicial i dels agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC).

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els pares de la nena estan separats i no consten antecedents de violència al nucli familiar. La detinguda queda ara sota custòdia policial, en espera de passar a disposició davant la magistrada titular del jutjat d'instrucció 1 de Girona, que és qui s'ha fet càrrec del cas.

L'Ajuntament ha convocat per aquest dimarts a les dotze del migdia un minut de silenci a la plaça del Vi en record de la menor.

Segon parricidi en pocs dies

Aquest és el segon cas de parricidi a les comarques de Girona aquest mes de desembre. El dia 13, dues nenes de 5 i 6 anys van ser trobades mortes a Salitja. Poc després, la seva mare es va suïcidir llançant-se davant d'un camió a l'autopista AP-7 a Salt. Els Mossos d'Esquadra van localitzar una aixada a la casa -tot apunta que era l'arma del crim- i investiguen si la dona va matar les seves filles.