31 de desembre de 2019
31.12.2019
Diari de Girona

A presó un lladre que assaltava gent que sortia dels caixers i els amenaçava amb un ganivet en dos barris de Girona

El delinqüent va cometre quatre robatoris entre el 23 i 26 de desembre però no va aconseguir cap botí

31.12.2019 | 11:24
A presó un lladre que assaltava gent que sortia dels caixers i els amenaçava amb un ganivet en dos barris de Girona

El jutjat ha enviat a presó un lladre que es dedicava a assaltar gent que sortia dels caixers als barris de Germans Sàbat i Taialà de Girona. El delinqüent, un veí de la ciutat de 41 anys, sempre feia servir el mateix modus operandi. Esperava que les víctimes acabessin de retirar els diners i, aleshores, les abordava amenaçant-les amb un ganivet de grans dimensions. Entre els dies 23 i 26 de desembre, l'home va arribar a cometre quatre robatoris. Tots, a la mateixa zona (al carrer Josep Maria Prat i a la plaça Josep Iglesias). En cap cas, però, va aconseguir diners, perquè les víctimes o bé fugien o bé, veient l'actitud del lladre, es tancaven amb pestell a dins l'oficina i demanaven ajuda. Els Mossos, després de rebre les quatre denúncies i estudiar els casos, van identificar el lladre i el van detenir divendres passat a casa seva.

Els robatoris amb violència i intimidació van tenir lloc entre els dies 23 de desembre i Sant Esteve. En tots els casos, el lladre feia servir el mateix modus operandi. Esperava que les víctimes entressin al caixer i fessin la gestió i, quan ja tenien els diners en mà, les amenaçava amb un ganivet i els hi exigia que els hi entreguessin.

Els quatre robatoris, a més, van tenir lloc a la mateixa zona: van passar en entitats bancàries del carrer Josep Maria Prat i a la plaça Josep Iglesias dels barris de Germans Sàbat i Taialà de Girona. Allò curiós del cas, però, és que en cap dels robatoris el delinqüent va aconseguir el seu objectiu. Perquè les víctimes o bé fugien corrents o bé, malfiant-se de l'actitud del lladre, es tancaven amb pestell dins l'oficina i demanaven ajuda.

Després de rebre les denúncies i estudiar els quatre casos, els Mossos van aconseguir identificar l'autor. Es tracta d'un delinqüent de 41 anys, veí de Girona, a qui ja li consten antecedents. I divendres passat, 27 de desembre, els Mossos van detenir el lladre a casa seva mateix.

L'endemà, l'home va passar a disposició davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Després de prendre-li declaració, el jutge el va enviar a presó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook