03 de gener de 2020
03.01.2020

El Festival Internacional del Circ de Girona homenatjarà l'arribada de les companyies russes a Catalunya

La 9a edició d'aquest certamen comptarà amb 38.624 butaques, el triple de les que hi havia el primer any

03.01.2020 | 11:53
Les autoritats i el director del Festival Internacional del Circ de Girona

El Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona commemorarà els 50 anys de l'arribada de les companyies circenses de Rússia a Catalunya. Per aquest motiu, hi haurà deu companyies russes en la 9a edició del festival gironí, que aquest any es farà del 13 al 18 de febrer. Dels 24 espectacles que es podran veure el 2020 a l'Elefant d'Or en destaca Vladimir Ivanov, que farà un número basat en equilibri sobre cilindres enfilat en un trapezi. El festival de circ comptarà aquest 2020 amb una nova carpa sense columnes a l'interior. A més, també s'incrementaran les localitats fins a les 38.624 butaques en total, una xifra que triplica les que hi havia en la primera edició.

Les companyies russes monopolitzaran bona part de la programació de la 9a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona ocupant deu de les 24 actuacions que hi ha programades. El director del festival, Genís Matabosch, ha destacat que aquesta edició la dedicaran "al circ rus perquè fa 50 anys que va arribar per primera vegada a Catalunya".

Va ser el 1970, quan la primera companyia circense soviètica va trepitjar terres catalanes. Matabosch ha remarcat que va ser "una arribada molt tardana per les circumstàncies del país", ja que es trobava en els últims anys de la dictadura franquista. Durant el règim, el director del festival ha assegurat que els franquistes "no facilitaven que els artistes soviètics arribessin a la península".

Les deu companyies russes formen part dels 84 artistes que participaran aquest 2020 al Festival Internacional del Circ Elefant d'Or, que es farà entre el 13 al 18 de febrer a la ciutat de Girona. Dins de la programació, en destaca el número de rola rola aeri de Vladimir Ivanov, que farà equilibris sobre un cilindre penjat d'un trapezi. Es tracta d'un dels tres únics artistes al món que practiquen aquesta disciplina.

Matabosch ha assegurat que Ivanov presentarà el seu espectacle a Europa en la seva actuació a Girona. A més, l'artista bielorús precedirà els altres dos equilibristes d'aquesta disciplina que ja van actuar al festival (James González ho va fer el 2012 i Jonathan Riquelme, el 2015).

En la 9a edició del festival també hi actuarà Oksana Awkward. Segons el director de l'Elefant d'Or, aquesta còmica russa és "una de les pallasses amb més talent" del moment. De fet, Genís Matabosch ha lamentat que hi ha "poques pallasses dones" en el món del circ i per això han volgut comptar amb una dona que mostri el gènere als espectadors.

Nova carpa i més localitats

El Festival Internacional del Circ comptarà amb una nova carpa aquest 2020 en què no hi haurà cap columna a l'interior. Això farà que els espectadors puguin veure l'espectacle des de qualsevol punt sense cap element distorsionant. La vela d'aquesta edició estarà sostinguda per dos arcs instal·lats a l'exterior. A més, hi haurà diverses veles de suport per als accessos, zones de descans i camerinos dels artistes.

La nova vela suposa una ampliació del nombre de butaques que estan a la venda. Aquest 2020 el festival ofereix un total de 38.624 localitats al llarg de les 16 representacions programades. Aquesta xifra representa el triple d'entrades disponibles que hi havia durant la primera edició del festival. A més, Matabosch ha avançat que ja gairebé han venut 17.000 entrades.

D'altra banda, aquest any s'han programat quatre funcions exclusivament per a les escoles. Aquestes funcions representen 9.656 entrades disponibles a un preu de 6 euros i es faran els matins del dijous 13 i divendres 14 de febrer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook