L'Ajuntament de Girona ha ampliat el nombre de semàfors acústics per a persones amb discapacitat visual a la ciutat amb la instal·lació de nous aparells a diferents cruïlles de la ciutat. Concretament, s'han col·locat aquests semàfors a quatre passos de vianants de la cruïlla del carrer de Joan Maragall amb la ronda Sant Antoni Maria Claret, a quatre passos de vianants més a la cruïlla del passeig d'Olot amb l'avinguda de Sant Narcís i al pas de vianants situat sota el viaducte del carrer de Santa Eugènia. Està previst que en els pròxims dies s'efectuï també el muntatge de semàfors acústics a quatre passos de vianants senyalitzats de la cruïlla del carrer de Barcelona amb els carrers d'Emili Grahit i del passeig d'Olot. La inversió dels quatre punts on s'haurà actuat quan acabin aquestes últimes tasques serà de 10.097,20 euros.

L'edil de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda, ha destacat que "és un pas més en la política de millorar l'accessibilitat en diferents àmbits de la ciutat, un dels compromisos del pla de govern municipal". "Seguirem treballant per ampliar la xarxa de semàfors acústics a la ciutat perquè és una petició de les persones amb discapacitat visual del municipi", ha afegit.

Girona disposa actualment de 256 mòduls acústics d'invidents corresponents a 128 passos de vianants de 45 encreuaments semafòrics de la ciutat. Aquests mòduls acústics, que només funcionen sota demanda amb un comandament, estan situats a sobre dels indicadors visuals dels passos de vianants.