Els Mossos d'Esquadra investiguen quinze persones relacionades amb els aldarulls posteriors al tall de l'AP-7 a Salt organitzat per Tsunami Democràtic els dies 12 i 13 de novembre. La causa està oberta per presumptes delictes de desordres públics i, en alguns casos, per atemptat contra els agents de l'autoritat, al jutjat d'instrucció 3 de Girona.

Després de les investigacions de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil en relació als talls al Pertús i Salt del 12 i 13 de novembre, ara són els Mossos els que han cridat a declarar quinze persones. En concret, la policia catalana investiga els aldarulls posteriors al tall de Salt i que van acabar amb agents de la Brigada Mòbil perseguint manifestants pel centre de la localitat el matí del dia 13, després que aquests haguessin passat tota la nit ocupant la calçada de l'AP-7.

Els Mossos han citat dues persones a la comissaria de Vistalegre de Girona, cinc més a Cerdanyola de Vallès i cinc més a Mataró. Dos dels investigats es van negar a declarar i van sortir poc després d'entrar a la comissaria, assistits pel seu lletrat, Benet Salellas. Els altres tres manifestants relacionats amb els fets van ser detinguts el desembre per «agressions concretes» als policies, segons va indicar Salellas. El Jutjat d'Instrucció 3 de Girona és qui s'ha fet càrrec d'aquesta causa.

Per la seva banda, la Guàrdia Civil va cridar a declarar ahir a la comandància de Girona dues persones més, relacionades amb el tall del dia 12 a el Pertús i la Jonquera. Totes dues van sortir minuts després acompanyats de la seva advocada. A les portes de l'edifici s'hi van concentrar unes 25 persones en suport als investigats.

Benet Salellas va destacar que «no hi ha cap prova» que demostri que els citats pels Mossos formessin part «ni del tall, ni del que en diuen aldarulls» que van tenir lloc al carrer Major de Salt, després de desallotjar la gent de l'autopista. En aquest sentit, el lletrat va detallar que tots ells van ser identificats per la policia catalana «al mercat municipal, en un aparcament d'un supermercat i al passeig de Països Catalans», però no en el carrer Major.