El Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) no preveu reobrir el complex de Sant Ponç fins com a mínim mitjans de febrer i diu que, a hores d'ara, els danys que va provocar la inundació del Ter "encara són inquantificables". En un escrit adreçat als socis, el president de l'entitat, Francesc Cayuela, explica que s'està treballant per reobrir les piscines "quan abans millor" i que, de manera simultània, també ho aniran fent la resta de serveis (com la sala de fitness, les pistes d'esquaix, el tenis, el pàdel o el restaurant). Mentrestant, el club ja ha començat a reubicar algunes de les seccions. El tenis, per exemple, es trasllada a Palau i les activitats dirigides i el fitness a Sant Narcís. A l'escrit, Cayuela també apel·la els socis perquè els hi segueixin fent "confiança" en aquests moments "de gran complexitat".

La riuada que va baixar pel Ter dijous passat va afectar greument el complex esportiu que el GEiEG té al barri de Sant Ponç. L'aigua va inundar les instal·lacions i, sumada amb el fang, va malmetre gran part de les instal·lacions (com ara els vestuaris i els camps de tenis o pàdel). A més, va inutilitzar tot el sistema de les piscines i deixar-ne inservible la maquinària que les fa funcionar (com els calefactors, les vàlvules o els intercanviadors).

Ara, un cop l'aigua s'ha enretirat, des del GEiEG treballen per restablir les instal·lacions al més aviat possible. El seu president, Francesc Cayuela, en un escrit adreçat als socis assegura que aquests darrers dies s'han vist "desbordats" per la solidaritat que han rebut. Tant per part dels mateixos socis com també de "proveïdors, empreses, patrocinadors i mecenes".

L'entitat encara està avaluant l'abast de la inundació, i assegura que de moment els danys materials que va fer la riuada "són encara inquantificables". "Però fetes les comprovacions oportunes, i mentre se segueixen estudiant totes les opcions, s'està treballant per reobrir les piscines quan abans millor", diu l'escrit del president. I que, en paral·lel, també ho facin la resta de serveis de manera progressiva (el fitness, les activitats dirigides, el tenis, el pàdel, les saunes, el restaurant i l'espai de salut corporal i bellesa).

Segons informa el GEiEG, d'acord amb els primers informes tècnics, s'estima que aproximadament bona part dels serveis del complex de Sant Ponç podran reobrir d'aquí a tres setmanes. "Un mes com a màxim, si no hi ha contratemps", precisa l'entitat.

Trasllat temporal

Mentre duri la neteja i les reparacions a Sant Ponç, el GEiEG ja ha començat a reubicar les diferents seccions esportives. Així, el tenis es traslladarà a Palau de manera temporal i les activitats dirigides i el fitness es concentraran a Sant Narcís. Aquí, s'ha ampliat l'horari del monitor de sala, el d'obertura en diumenge i també s'ha habilitat "una sala addicional per fer-hi activitats dirigides".

"Des de la direcció esportiva se segueix treballant per reubicar totes les seccions, circumstància que esperem resoldre properament", diu l'escrit del president. "Treballem per oferir alternatives també per als usuaris de les piscines de forma immediata", hi afegeix Cayuela.

"Gran esforç"

El president del GEiEG agraeix el "gran esforç" que està fent el personal del club per poder netejar les parts afectades per la inundació i restablir els serveis a Sant Ponç. "S'ha treballat sense descans tant a la zona de vestidors com a la resta d'accessos afectats", precisa Cayuela.

Per acabar, el president fa una crida als socis perquè continuïn donant suport a l'entitat. Sobretot, en aquests moments "de complexitat". "Apel·lo al sentiment grupista que sempre heu demostrat perquè ens seguiu fent confiança, ara més que mai us necessitem a tots. Som el GEiEG, som Girona", conclou l'escrit.