L'Ajuntament de Girona liderarà la iniciativa «Xarxa de coordinadors de mobilitat escolar local», una prova pilot impulsada pel projecte europeu Interreg Europe School Chance, que pretén fomentar la mobilitat escolar segura i sostenible a tota la ciutat. L'acció, que es farà conjuntament amb la Generalitat entre aquest any i l'any vinent, s'aplicarà inicialment en fins a vuit escoles de Girona, tot i que la previsió és estendre-ho també a d'altres ciutats catalanes.

Una de les principals mesures és la creació d'una xarxa de fins a vuit persones, cadascuna de les quals treballarà en la mobilitat d'un centre educatiu diferent. L'objectiu és que es pugui actuar de manera individualitzada en funció de les necessitats de cada escola, i que les mesures que s'acordin tinguin un efecte més directe per avançar cap a la mobilitat sostenible en tota la ciutat. Aquesta figura de coordinador podrà sorgir de la mateixa comunitat educativa de cada centre.

Des del mes de febrer fins al juliol es concretaran els centres escolars participants entre aquells que ja treballen, actualment, en camins escolars segurs. Del mes de juliol al febrer de l'any vinent, cada escola redactarà un conjunt de recursos educatius amb idees per fomentar la mobilitat escolar sostenible al seu centre. La prova pilot acabarà el juliol del 2021 amb la implementació d'algunes de les millores proposades i l'elaboració d'un manual per a la implementació del pla pilot a altres escoles.