Asian Dub Foundation, Lildami i Ramon Mirabet seran els caps de cartell de les barraques de Girona, que tindran lloc els dies 27, 28 i 29 de febrer. Es tracta dels concerts que es van anul·lar durant les Fires de Sant Narcís pels aldarulls generats després de la setència del procés independentista.

La programació inclou tretze actuacions musicals que "mantenen el gruix de la programació prevista per al passat mes d'octubre", segons explica l'Ajuntament. Destaquen per l'oferta musical diversa, de qualitat i amb una presència femenina important. Hi haurà propostes locals, nacionals, estatals i internacionals i s'hi tindrà en compte la formació i la creació local amb grups com Kumbara o la Black Music Big Band. L'espai de la Copa serà igualment l'escenari dels concerts, que començaran a les 20 h cada dia. El dissabte, a més, hi haurà activitats familiars al migdia.

El primer dia, el dijous 27 de febrer, serà el torn de Kumbara, una nova banda gironina que fusiona estils com el latin, el reggae i l'electrònica, en un directe potent, festiu i ballable. Integren Kumbara components que provenen de bandes consolidades de Girona com The Blackiss, Calvari, La Banda del Surdo o Hermano Loco. També actuarà aquesta primera nit el grup punter del punk rock en català, els tarragonins Crim, i la banda provinent de Londres Buster Shuffle.

El segon dia, el divendres 28 de febrer, actuaran dos dels caps de cartell de la programació: el grup londinenc Asian Dub Foundation i l'artista Lildami. La banda internacional Asian Dub Foundation, originària de Londres i creada el 1993, arriba per primer cop a Girona amb el seu directe espectacular. El seu so únic és una barreja de jungle, dub i hip-hop amb sonoritats de la tradició asiàtica. Un oportunitat única per gaudir d'un referent de l'escena internacional a casa nostra que, a més, estrenarà temes a Girona.

Més tard, el traper terrassenc Lildami, guanyador del Premi Cerverí 2019 a la millor lletra de cançó editada en català, oferirà les seves cançons de lletres intel·ligents, punyents i iròniques que l'han convertit en un referent de la música urbana al nostre país. El mateix dia també actuarà el quartet femení Ira -un grup de rap transgressor provinent de Vallecas que pretén una transformació social amb base feminista- i les Balkan Paradise Orchestra, també coneguts com BPO -un conjunt format per onze dones instrumentistes de vent i percussió amb música de tradició balcànica-.

El darrer dia, el dissabte 29 de febrer, serà la jornada més atapeïda amb concerts a la nit però també amb actuacions durant el dia adreçades a un públic més familiar. Ramon Mirabet, el més que conegut músic de Sitges, serà el protagonista de la nit i actuarà per primer cop a la Copa. També la música negra tindrà un paper destacat, amb els concerts de la Black Music Big Band i els sevillans O'Funk'illo. El concert de la Black Music Big Band és una coproducció realitzada amb l'Ajuntament de Girona consistent en la reinterpretació d'alguns dels temes de la banda Red Hot Chili Peppers. Aquest dia actuarà també Maruja Limón, un grup barceloní format íntegrament per dones que arrodonirà la nit amb la seva música vital que oscil·la entre el flamenc, el pop i els ritmes llatins.

Activitats de dia

Pel que fa a les activitats de dia, que també tindran lloc a l'esplanada de la Copa, s'ha programat un concert familiar a les 12 h a càrrec de 2princesesbarbudes; un vermut rock a les 13 h amb La Tosca Brava, i l'espectacle Foc a la Copa, a les 19 h, a càrrec dels Trons de l'Onyar.

El canvi de dates es va acordar entre l'Ajuntament de Girona, la Comissió de la Copa i les entitats adjudicatàries de les barraques en l'última edició de la festa major de la ciutat després que es decidís que se suspenguessin per motius de seguretat. També es va consensuar que, durant les noves dates dels concerts, es crearia una fórmula de barra conjunta enlloc de distribuir totes les barraques al llarg de l'esplanada. D'aquesta manera, la barra comuna es gestionarà de manera col·laborativa entre les diverses entitats adjudicatàries i els beneficis es repartiran de forma equitativa entre elles.