Asian Dub Foundation, Lildami, O'funk'illo i Ramon Mirabet són els caps de cartell de les noves barraques de Girona, que tindran lloc els dies 27, 28 i 29 de febrer. Després de l'anul·lació dels concerts a la Copa de les Fires de Girona, pels aldarulls de la sentència del procés, l'Ajuntament presenta un nou format amb menys dies de música i menys actuacions.

La programació inclou grups que ja estaven programats a l'octubre i d'altres de nou. Entre les absències més destacades hi ha Zoo, Oques Grasses, Buhos, Dosem i Ken Ishii, alguns dels quals han tancat la gira. A més, enguany hi haurà menys concerts. Mentre que per les Fires es van programar 20 grups perquè actuessin de nit a l'esplanada de la Copa, ara només n'hi tocaran onze. Tot i això, l'Ajuntament destaca que «es mantenen el gruix de la programació prevista per al passat mes d'octubre».

Durant aquests tres dies de festa es podrà gaudir de música diversa, de qualitat i amb una presència femenina important. Hi haurà propostes locals, nacionals, estatals i internacionals i s'hi tindrà en compte la formació i la creació local. L'espai de la Copa serà igualment l'escenari dels concerts, que començaran a les vuit del vespre cada dia. El dissabte, a més, hi haurà activitats familiars al migdia.

La nova banda gironina, Kumbara, inaugurarà l'escenari el dijous 27 de febrer. Es tracta d'un grup que fusiona estils com el latin, el reggae i l'electrònica, en un directe potent, festiu i ballable. També actuaran en aquesta primera nit el grup punter del punk rock en català, els tarragonins Crim, i la banda provinent de Londres Buster Shuffle.

El segon dia, el divendres 28 de febrer, actuaran dos dels caps de cartell de la programació: el grup londinenc Asian Dub Foundation i l'artista Lildami. La banda internacional Asian Dub Foundation, creada el 1993, arriba per primer cop a Girona amb el seu directe espectacular. El seu so únic és una barreja de jungle, dub i hip-hop amb sonoritats de la tradició asiàtica. El grup estrenarà temes a Girona.

Més tard, el traper terrassenc Lildami, guanyador del Premi Cerverí 2019 a la millor lletra de cançó editada en català, oferirà les seves cançons de lletres intel·ligents, punyents i iròniques que l'han convertit en un referent de la música urbana al nostre país. El mateix dia també actuarà el quartet femení Ira -un grup de rap transgressor provinent de Vallecas que pretén una transformació social amb base feminista- i les Balkan Paradise Orchestra, també conegudes com BPO -un conjunt format per onze dones instrumentistes de vent i percussió amb música de tradició balcànica.

El darrer dia, el dissabte 29 de febrer, serà la jornada més atapeïda amb concerts a la nit però també amb actuacions durant el dia adreçades a un públic més familiar. Ramon Mirabet, el més que conegut músic de Sitges, i els sevillans O'Funk'illo seran els protagonistes de la nit. També la música negra tindrà un paper destacat, amb els concerts de la Black Music Big Band, i el grup barceloní Maruja Limón arrodonirà la nit amb la seva música vital que oscil·la entre el flamenc, el pop i els ritmes llatins.

Pel que fa a les activitats de dia, s'ha programat el concert de 2princesesbarbudes a les 12 h; un vermut rock a les 13 h amb La Tosca Brava; i l'espectacle dels Trons de l'Onyar, a les 19 h. D'altra banda, no hi haurà barraques, sinó una barra comuna gestionada per les entitats.