L'Ajuntament de Girona lamenta el retard en la finalització de les obres del carrer de la Creu. El consistori ha enviat una carta als veïns, signada per l'alcaldessa Marta Madrenas, on informa que els treballs s'han demorat unes setmanes, com va avançar Diari de Girona. Estava previst que acabessin el 13 de gener, però ara ja estan en la recta final.

Les obres han suposat eliminar un dels carrils de circulació en el tram de la Creu comprès entre els carrers Barcelona i Joan Maragall. En el seu lloc, s'hi ha implantat un carril bici amb dues direccions, en el costat més proper a l'escola Masmitjà. També s'han creat dues rengleres d'aparcament en fila a cada costat del vial i als passos de vianants s'hi han col·locat unes petites illes de descans per garantir la seguretat en creuar el carrer. Aquestes, però, ja han provocat que almenys un vehicle hagi xocat contra elles.

«Estem convençuts que aquest projecte serà un guany per al carrer i el conjunt de l'Eixample tal com ha passat recentment amb les obres del carrer Cardenal Margarit», afirma Madrenas en la carta. Fa unes setmanes, els veïns havien expressat en aquest mitjà el seu temor perquè, amb el canvi, el trànsit es compliqués al carrer de la Creu. Des del consistori, però, afirmen que serà un «guany» i que l'objectiu dels treballs «és millorar la via pública i la convivència» entre tots els qui l'utilitzen: veïns, comunitat educativa i comerciants.

Aquesta reordenació del trànsit tindrà dues fases. En aquesta primera, s'actua entre la carretera Barcelona i la cruïlla amb els carrers Balmes i Joan Maragall.