L'Associació de Facultatius Jubilats del Trueta entitat creada fa sis anys que agrupa professionals sanitaris que han exercit a l'hospital gironí, va emetre ahir un comunicat en què afirmen la seva postura cap a la futura ubicació del nou centre sanitari. Consideren que Salt és el lloc «més adient per la seva disponibilitat de terreny, localització i proximitat amb l'hospital Santa Caterina, el laboratori regional, l'Institut d'Investigació biomèdica de Girona (Idibgi) i el possible campus que uneixi les Facultats de Ciències de la Salut i Esport (Medicina, Infermeria i Euses), fet que permetria una estreta col·laboració entre tots els centres».

A part d'aquests requisits, també consideren que és important que la nova ubicació sigui en un lloc «ben comunicat, ample i que pugui acollir noves ampliacions, a més de tenir-hi cabuda altres equipaments tan necessaris com ara aparcaments».

«Controvèrsia general»

L'associació reconeix que «últimament s'ha generat certa controvèrsia» en els mitjans de comunicació sobre quina ha de ser la futura ubicació. És per això que també han decidit posicionar-se, ja que els membres que formen part de l'entitat «han desenvolupat gran part de la seva vida professional en aquest hospital i per tant són coneixedors de la seva trajectòria i necessitats».

També manifesten «que el nou centre sanitari ha d'estar a l'altura dels millors hospitals de Catalunya, dotat d'alta tecnologia i amb possibilitats de creixement futur». A més, demanen que «pugui agrupar els àmbits d'assistència, docència i recerca i que formi part del Campus de les Ciències de la Salut que la Regió Sanitària de Girona necessita i mereix». Finalment, reclamen que el nou Trueta «ha de comptar amb un pressupost d'acord amb aquestes necessitats i per tant comparable als grans hospitals de Barcelona».