La secció quarta de l'Audiència de Girona va jutjar ahir un home a qui les acusacions demanen 17 anys de presó per presumptament violar i maltractar durant 5 anys la filla de la seva parella a Girona. Segons la tesi acusatòria, els fets haurien tingut lloc al domicili que compartien a Girona entre el 2010 i el 2015, coincidint amb l'inici de la convivència, i hauria comptat amb episodis de violacions «constants» i maltractes físics. La defensa de l'acusat nega aquest relat i demana l'absolució perquè sosté que la víctima vol «treure'l del mig», ja que «mai» l'ha acceptat al nucli familiar.

Actualment la víctima té 15 anys, però els fets haurien succeït quan tenia entre 8 i 13 anys al nucli familiar on vivien juntament amb un segon germà i la germana de l'acusat, tot i que la Fiscal va posar en dubte la convivència d'aquesta última perquè en fase d'instrucció tots van declarar que només hi havia viscut dos anys.

Les acusacions formades per la Fiscalia i la Generalitat, que s'ha personat com a Acusació Particular perquè té la tutela de la menor, indiquen que s'han produït almenys dos episodis de maltractament cap a la menor amb una cullera amb oli roent i una corretja de gos, tot plegat acompanyat de vexacions i violència.

L'acusat va declarar que des que va arribar al domicili havia intentat fer de pare a la menor, però que ella «mai va acceptar que estigués amb la seva mare». Precisament, la progenitora va testificar que la nena li havia dit que faria un «escàndol» perquè volia marxar i viure amb el seu pare. La mare va assegurar que «és una nena molt mentidera», que no feia «mai» cas a casa i que tot plegat és fruit d'una «denúncia falsa» pels quals la menor hauria de rebre un «càstig».

Els fets es van destapar el maig de 2018 després que la víctima ho expliqués a l'escola. Des de 2009 els Serveis Socials feien seguiment dels dos germans per negligència familiar, segons va subratllar l'acusació particular. De fet, arran d'aquesta denúncia la menor viu a un centre d'acollida. El cas ha quedat vist per a sentència.