21 de febrer de 2020
21.02.2020

Condemnen a tres anys de presó un lladre multireincident

21.02.2020 | 00:46

L'Audiència de Girona ha condemnat a tres anys de presó un lladre multireincident que acumula un llarg historial delictiu. Al judici, l'acusat, Óscar Haro, ha reconegut que entre el 18 i el 20 d'agost del 2018 va forçar l'accés d'una botiga de roba interior de Girona i, un cop dins, va robar 64 malles, dotze banyadors d'home, tres vestits de bany infantils, un telèfon fix i objectes personals dels treballadors.

La Fiscalia demanava inicialment 6 anys i 6 mesos de presó. Finalment, l'acusació pública i la defensa han arribat a un acord per aplicar-li un atenuant molt qualificat de drogoaddicció. El tribunal l'ha condemnat com a autor d'un delicte de robatori amb força en establiment comercial fora de l'horari d'obertura. L'acusat acumula prop d'un centenar d'antecedents policials i nombroses sentències fermes de jutjats de Figueres. L'escrit d'acusació de la Fiscalia recull fins a quatre condemnes dictades entre els anys 2004 i 2006 per robatoris amb força. Després de sortir en llibertat, l'investigat es va traslladar a viure a la zona de Girona. El robatori que ha portat Óscar Haro Navas a judici aquest dijous a la secció tercera de l'Audiència de Girona va tenir lloc entre el 18 i el 20 d'agost del 2018.

Segons ha reconegut l'acusat al judici, va forçar el pany d'una de les portes i va entrar a l'interior de la botiga Calzedonia situada al carrer Santa Clara de Girona. Un cop dins, va robar 64 malles, dotze banyadors d'home i tres de nen taxats en 2.355,71 euros. També es va endur un telèfon fix, objectes personals dels treballadors i 280 euros de la caixa enregistradora.

L'acusat s'enfrontava inicialment a 6 anys i mig de presó per un delicte de robatori amb força en establiment comercial. Com que ha reconegut els fets i ha pogut acreditar un historial de consum de drogues, li han aplicat un atenuant molt qualificat de drogoaddicció. Finalment, fiscal i defensa han acordat tres anys de presó. En concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar la mercantil amb 2.913,51 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook