Crida pràcticament a la desesperada perquè algú accedeixi a la presidència de l'Associació de Veïns de la Devesa- Güell de Girona. L'actual màxim representant, Salvador Guardiola, ha emès un comunicat on exposa que no vol ser «alarmista» però que si no hi ha relleu no hi haurà «ni tió, ni patge, ni Carnestoltes, ni festes del llibre, ni Temps de Flors, ni classes del mestre Huedo, ni festa major, ni cursos durant l'any».

Guardiola va assumir el càrrec provisionalment fa uns mesos arran de la sortida de l'anterior presidenta, Maria Àngels Cedacers, que va passar a la llista electoral d'ERC i que actualment és regidora per aquest grup municipal de l'oposició.

Ni una sola resposta

L'encara president recorda que va prendre el càrrec «com una pròrroga, per tenir un any de marge i així, d'una manera pausada, que una altra persona agafés el relleu de la presidència». Però el temps ha anat passant i tot i que s'han fet crides entre els socis per ajudar puntualment o per entrar a la Junta «no només ningú no s'ha proposat per entrar a la Junta» sinó que no s'ha rebut «ni una sola resposta». A més, per «motius personals», cinc membres de la Junta han decidit deixar l'Associació.

Ara mateix, la Junta està formada per set persones i Guardiola preveu deixar el càrrec per qüestions laborals al maig, com ja havia anunciat. Per això, apunta que «la Junta es quedarà sota mínims i amb risc real de desaparèixer».

Activitats com les citades anteriorment poden deixar de fer-se, segons el president, i d'altres no podran tirar endavant com pretenia la Junta, com ara el projecte del nou local, la llavor dels «músics del barri» o el projecte d'ajuda a la gent gran.

Per tot això, Salvador Guardiola alerta que l'Associació de Veïns podria tenir «els dies comptats» però espera que acabin sortint voluntaris que «vulguin dedicar una part del seu temps al barri». «Espero que aquest SOS doni l'empenta a la generositat que porteu dins».