L'Ajuntament de Girona ha adjudicat, per acord de la Junta de Govern Local, les obres per executar la segona fase del carril bici que connectarà els barris de Pont Major i Campdorà. Aquestes obres se centraran a construir una rampa a la zona que hi ha entre el pont de l'Aigua i la benzinera que es troba al costat, i que enllaça amb el camí de sortida de Pont Major cap a Campdorà.

Les obres es realitzaran en un àmbit d'intervenció de 3.500 metres quadrats i se centraran a unir els dos nivells que hi ha a la zona construint un camí amb rampa. Aquest camí es construirà sobre una escullera que permetrà crear la rampa de connexió i protegir l'espai de les dinàmiques fluvials. Aquesta via ciclista segueix el camí adjacent al curs del Ter que va quedar inundat en alguns trams a causa del temporal Gloria. Per aquest motiu, abans d'iniciar les obres s'haurà de comprovar que les inundacions no van provocar danys que obliguin a modificar alguna part del projecte.

L'empresa que s'encarregarà de realitzar aquesta segona fase del carril bici compta amb un import de 181.650 euros i té, inicialment, un termini d'execució de sis mesos, però dependrà de si s'han de fer, o no, modificacions al pla a causa del Gloria.

«Aquest és un projecte important per donar continuïtat al carril bici fins a Campdorà, que s'emmarca en l'objectiu global de potenciar la mobilitat sostenible i connectar tota la ciutat amb vies pedalables», assegurava el regidor d'Urbanisme Lluís Martí, i afegia que aprofitaran aquests treballs per «posar en valor els elements propis del curs fluvial del Ter».

Un cop finalitzades aquestes obres, encara quedarà una tercera fase per dur a terme que anirà des de Pont Major fins al límit nord del terme municipal de Girona a Campdorà.

La primera fase

La primera fase de les obres es va fer l'any 2018 i entre l'encreuament dels carrers del Portlligat i l'Illa de Tenerife i el pont de l'Aigua. Va consistir en la creació d'un nou tram de carril bici a les zones de darrere del pavelló i el camp de futbol de Pont Major i en un petit camí existent entre el Centre Cívic Pont Major i el pont de l'Aigua.