La tòfona, quan toca. I toca ara. El col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons va reivindicar ahir la cuina amb tòfona per donar el tret de sortida a unes jornades on es vol potenciar l'ús d'aquest producte als plats dels restaurants gironins. Un producte que costa entre 800 i 1.000 euros el quilo. Els clients dels restaurants cada vegada en saben més gràcies a les explicacions gastronòmiques dels cuiners.

Es pot menjar en molts plats, freds i calents: en un rostit, amb ibèrics, amb botifarra i una torrada, amb maduixes verdes, amb puré de patata, amb un carpaccio i oli d'oliva, amb rap a la planxa, ous ferrats... Hi ha mil i una opcions. I els clients dels restaurants cada vegada en saben més gràcies a les explicacions gastronòmiques dels cuiners.

El xef Jaume Vila, de l'Àpats, va explicar que aquest any a les comarques gironines ha fet un temps força sec i això ha fet que n'hi hagi poca i petita i que molta provingui de Lleida.

Durant aquesta campanya, als restaurants adherits al col·lectiu -Duc de l'Obac, Massana, Occi, Egg Gastronomia, La Riera de Sant Martí Vell, El Celler de Can Roca, Àpats, Umai, Divinum i Pere Malagelada- s'hi poden trobar diferents propostes gastronòmiques amb la tòfona com a ingredient destacat.