Una treballadora de l'Ajuntament de Girona és el primer cas confirmat d'infecció de coronavirus a les comarques gironines. Es tracta d'una dona de 52 anys resident a Girona i que treballa al Servei Municipal d'Ocupació (SMO).

La treballadora municipal es va infectar en un viatge a la zona nord d'Itàlia fa uns quinze dies. Després del viatge, es va reincorporar al seu lloc de feina. En presentar símptomes i trobar-se malament, l'afectada va anar ahir al centre de Salut. A l'hospital, va donar positiu i aquest matí ho ha fet públic el Departament de Salut. En aquests moments, la dona es troba en estat lleu i està hospitalitzada a l'hospital Josep Trueta.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha demanat "calma" als veïns, després del primer cas de coronavirus a la ciutat i també a la demarcació.

Madrenas ha deixat clar que el Departament de Salut només fa el seguiment dels contactes "més estrets" en relació amb la treballadora infectada. El SMO compta amb 40 professionals, però "la gran majoria" estan descartats. "Només s'estan estudiant els qui treballen al mateix despatx, que han estat moltes hores en contacte amb aquesta persona", ha explicat l'alcaldessa.

En qualsevol cas, des del consistori demanen "calma i tranquil·litat" als ciutadans ja que el contacte ha de ser "molt proper" per un contagi de Covid-19.

L'afectada va fer un viatge a Milà d'on va tornar-ne el passat dilluns 17 de febrer. Durant els deu dies següents la treballadora no va notar símptomes, fins que el dijous d'aquesta setmana va trobar-se malament. Aleshores va decidir no anar a al seu lloc de feina, una decisió que minimitza riscos d'altres contagis, i ahir divendres va dirigir-se a l'hospital Josep Trueta. Després de fer-li les proves pertinents, la dona ha donat positiu per coronavirus.

En estat lleu

Tant Madrenas com el gerent de la Regió de Girona de Salut, Miquel Carreras, han volgut destacar que l'afectació a la treballadora és "lleu", i que, de fet, podria estar recuperant-se a casa "tranquil·lament", si bé per precaució continua en observació a l'hospital.

Madrenas ha confirmat que ha parlat amb la dona i ha assegurat que l'ha trobat "serena". "Hem parlat la mar de bé", ha explicat l'alcaldessa. A banda dels treballadors més propers, des de Salut han confirmat que també s'estudiaran els contactes familiars de l'afectada.

Finalment, des de l'Ajuntament i el Departament de Salut expliquen que ara per ara el servei d'ocupació està previst que funcioni amb "normalitat", tot i que reconeixen que si sorgeixen nous casos en el futur es podrien haver de prendre mesures. Madrenas també ha aclarit que no li consta que actualment s'estigui investigant algun altre possible cas sospitós de Covid-19 a la ciutat.