L'Ajuntament de Girona ha respost a la consellera de Salut, Alba Vergés, que va decidir tancar el Cul de la Lleona seguint les recomanacions del Servei de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (SVEC), amb qui estan en "permanent contacte", després que es confirmés un primer cas de coronavirus a la ciutat. L'òrgan, que depèn del Departament de Salut, els va advertir que suposava un "clar risc de focus de contagi" i va aconsellar-ne el tancament provisional, segons informen fonts del consistori gironí. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la consellera han mantingut una conversa per "actualitzar la informació sobre el coronavirus a la ciutat" i han aclarit el "procediment". L'accés a l'estàtua es mantindrà precintat preventivament.

El Departament de Salut s'havia desmarcat aquest matí en una entrevista a RAC1 del tancament de l'accés a l'estàtua. "De moment nosaltres encara no hem demanat restriccions en cap lloc públic. Això ha de formar part d'un consens mèdic", ha assegurat Vergés.

L'alcaldessa de Girona havia informat aquest dissabte que s'havia precintat el monument -on és tradició que el turista o visitant hi faci un petó- "seguint indicacions del Departament de Salut".