02 de març de 2020
02.03.2020

Adif demana apartar el vigilant que va insultar uns joves a l'estació de l'AVE de Girona

Assegura l'obertura d'una investigació i espera que l'empresa encarregada vetlli perquè no torni a passar

02.03.2020 | 15:17
Adif demana apartar el vigilant que va insultar uns joves a l'estació de l'AVE de Girona

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha demanat a l'empresa encarregada del servei de vigilància de l'estació de Girona que aparti cautelarment el vigilant que va insultar uns joves immigrants. L'Espai Antiracista va denunciar el tracte "vexatori" fent públic dos vídeos on es veu com l'home els demana el bitllet i els nois es queixen que només ho faci amb ells. L'empleat li diu "tu ets tonto, o ets tonto" a un dels nois i, posteriorment, quan un altre del grup li demana respecte, el vigilant li contesta dient "si vols respecte, te'n vas al teu país", preguntant-li si l'han "fet fora del Marroc per maricón".Des d'Adif asseguren que s'ha obert una investigació i demanen a l'empresa que vetlli perquè no torni a passar.
L'episodi es va fer públic quan l'Espai Antiracista de Girona va denunciar el cas amb dos vídeos a través de les xarxes socials. Els fets van succeir la setmana passada. A les imatges es veu com un vigilant de seguretat s'acosta a un grup de joves i els demana els bitllets. Els nois li pregunten per què només ho fa amb ells -els membres del grup són joves d'origen immigrant- i no amb la resta de passatgers. En aquell moment estaven asseguts en un banc de l'estació.

En un moment de la conversa, que també està gravada en vídeo, els joves demanen al treballador que els parli en català. L'home els contesta que "això és Espanya" i els convida a revisar què posa als seus documents d'identificació. Mentre la discussió avança, el vigilant li torna a dir a un d'ells que és "tonto" i que a casa seva "no ho saben". Tot plegat acaba quan els joves marxen entre riures després que el treballador qualifiqui a un d'ells de "deixalla".Uns fets sota investigacióDesprés que l'Espai Antiracista denunciés públicament el tracte "vexatori" cap als joves, aquest dilluns al matí ha arribat la primera de les reaccions. Adif ha assegurat que en el moment en què van tenir constància dels fets, va demanar a l'empresa encarregada del servei de vigilància – Prosegur – que apartés el treballador implicat de manera cautelar També ha afirmat que s'ha iniciat una investigació per aclarir els fets i ha requerit a l'empresa que "vigili" perquè "aquest tipus d'actuacions" no es tornin a repetir
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook