Cada vegada és més freqüent veure senglars en zones urbanes de la ciutat de Girona. Fa anys que és freqüent veure exemplars que s'acosten als barris situats més a prop de zones d'espais naturals, però cada vegada se'n detecten més al centre de la ciutat. En pocs dies, s'han difós imatges de porcs senglars a l'avinguda Lluís Pericot i a la plaça Independència. Les darreres imatges que ens arriben van ser gravades de nit al carrer Barcelona, i mostren un grup de 8 porcs senglars prop del Parc del Migdia.

Un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ja alertava fa dos anys sobre l'augment de l'agressivitat cap als humans dels porcs senglars que busquen menjar pels carrers de les ciutats. El treball, que se centrava en les zones urbanes i periurbanes de Barcelona, certificava que cada vegada és més habitual la presència de senglars a la ciutat a causa de les fonts d'aliments, la qual cosa comporta diferents perills per a la població.

L'investigador de la UAB i principal autor de la recerca, Jorge R. López Olvera, explicava que els senglars arriben a la ciutat atrets per la facilitat de trobar menjar, i citava els menjadors de colònies de gats, les escombraries i les zones verdes (riques en cucs, bulbs i aigua). López alertava que la presència de senglars en zones urbanes "pot causar destrosses de les zones verdes i de mobiliari urbà, accidents de trànsit, agressions directes i la transmissió de malalties de zoonosi (malalties que poden compartir éssers humans, animals salvatges i animals de companyia)".