Una trentena de joves del barri de Can Gibert del Pla en el projecte Arcade, una iniciativa que sorgeix del treball col·laboratiu entre l'Espai Jove Güell, els Salesians Sant Jordi i el Laboratori Social d'Innovació, creat per l'Ajuntament a través de Girona Emprèn.

L'objectiu principal del projecte ha sigut afavorir la participació dels joves de l'Espai Jove Güell i capacitar-los en la fabricació digital, com un recurs per empoderar-los i evitar que es faci més gran l'escletxa digital existent en aquest col·lectiu. S'ha promogut una activitat integradora, per la diversitat d'origen dels participants. Sostenible, per la reutilització de components informàtics, i transformadora, pel treball comunitari i l'impacte en l'entorn proper.

Formació

Els joves van rebre una petita formació per conèixer i treballar amb seguretat amb els materials i eines per fabricar la màquina. D'altra banda, van adquirir coneixements en configuració de maquinària i en decoració per les tasques de l'exterior de la carcassa.

Tanmateix, també van dur a terme un taller de gravació amb telèfon mòbil per capturar imatges del procés de creació i posteriorment fer un vídeo. La màquina recreativa es troba, en aquests moments, a l'Espai Jove Güell i és d'ús públic per a les persones usuàries d'aquest equipament municipal.