El nombre de sancions interposades als veïns i veïnes de Girona per no complir amb els requisits de confinament, en el dia d'ahir se'n van formalitzar 74. En total, entre Policia Municipal de Girona i Mossos d'Esquadra, s'han fet ja 595 denúncies a la ciutat durant el període de l'Estat d'alarma pel coronavirus. A més, s'ha hagut d'actuar davant de dos casos de violència masclista. Són dos casos "greus" que han acabat amb detinguts. Ho ha explicat l'alcaldessa de Girona en una roda de premsa telemàtica avui al migdia.

Durant la roda de premsa, l'alcaldessa també ha explicat que s'ha reforçat la mediació en els casos de conflictes veïnals per sorolls, música o altres molèsties. Madrenas ha reclamat "responsabilitat i solidaritat" al conjunt de la ciutadania durant les properes setmanes per facilitar el confinament i ha demanat a tothom que avisi si detecta que alguna persona pot haver quedat desemparada.

A més, ha agraït el comportament d'una gran majoria de la població, i la professionalitat de les treballadores i treballadors públics municipals, així com de tots els cossos i sectors que aquests dies estan destinant esforços a contenir el virus.