La Policia Municipal de Girona ha rebut 96 requeriments per culpa de conflictes veïnals. D'aquestes, n'hi ha 64 que han necessitat intervenció policial, mentre que la resta s'han resolt sense intervenció. Gairebé tots els casos s'han pogut solucionar seguint els coneixements de mediació de què disposen ara el conjunt dels agents, segons l'Ajuntament, i només s'han cursat tres denúncies administratives ocasionades per molèsties. L'Ajuntament considera que el nombre d'intervencions són «poques».

Precisament, l'Ajuntament ha iniciat una campanya per fomentar «la bona convivència veïnal quinze dies després de l'inici del confinament», i dóna consells per reduir al mínim les molèsties entre habitatges. Sota el títol «Aquests dies... Petits gestos poden evitar grans problemes» s'enumeren de manera gràfica i resumida algunes actituds encaminades al manteniment del bon veïnatge, i també es proposen formes positives d'encarar la resolució de problemes que puguin sorgir. Finalment, es recorda que en cas de necessitat es pot trucar al 092, el telèfon de la Policia Municipal.

Aquest fulletó informatiu s'ha repartit a través de correu electrònic a diverses associacions del territori, com la Cambra de la Propietat, el Col·legi d'Administradors de Finques de Girona o el Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària de Girona, que el distribuiran entre els seus associats amb l'objectiu que arribi al conjunt de veïns de la ciutat.

"Reptes" d'Educació

D'altra banda, el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Girona ha engegat una iniciativa per donar suport a tots els pacients i al personal sanitari dels centres sanitaris de la ciutat, a proposta de l'Hospital Josep Trueta.

Sota el lema "Et sumes als reptes que cuiden?", el servei municipal s'afegeix a la proposta conjunta del Departament de Salut i del Departament d'Educació i convida les famílies i infants de Girona a participar dels reptes proposats i compartir-los a les xarxes socials, etiquetant @educacio_gi i afegint-hi el hashtag #reptesquecuiden.

Des dels comptes d'Educació a les xarxes, es redifondran els missatges rebuts amb l'objectiu que totes les col·laboracions arribin a tots els pacients que aquests dies estan ingressats i, d'aquesta manera, se sentin més acompanyats.

Les activitats proposades, que canviaran cada dia, es poden consultar al blog municipal d'educació. Avui ja s'ha publicat el primer repte, que consisteix en fer un dibuix de temàtica lliure i penjar-lo a les xarxes a través d'una fotografia.