L'estació d'autobusos soterrada de la ciutat de Girona quedarà tancada a partir d'aquest dissabte arran de la pandèmia. La Generalitat ha anunciat aquesta decisió al consistori gironí, qui li ha donat ple suport. A partir d'ara, els autobusos pararan en el giratori de la plaça de Joan Brossa, just entre l'estació de trens convencional i la d'alta velocitat. La reducció de serveis decretada pel Govern implicarà que mai coincideixin més de sis vehicles al mateix moment en el giratori. Per altra banda, aquest dilluns a la tarda es farà el primer ple telemàtic de la ciutat.

El consistori ha assegurat que l'estat d'alarma justifica haver de celebrar-lo de forma telemàtica i, a més, aquesta possibilitat també es contempla en el Reglament Orgànic Municipal (ROM). L'Ajuntament anunciarà properament a través de les xarxes socials i del web municipal com podran seguir-lo en directe tots aquells ciutadans qui ho vulguin.

A més, l'Ajuntament ha anunciat que la pàgina web que es destina a publicar informacions, novetats i consells sobre la covid-19 Els apartats més consultats són els de notícies, el llistat de preguntes freqüents i respostes pràctiques sobre activitats permeses durant la crisi sanitària.

El govern local ha publicat aquest divendres un vídeo on es poden veure imatges dels serveis bàsics que segueixen en funcionament aquests dies, persones treballant, carrers buits o veïns i veïnes aplaudint. A través d'aquest petit vídeo es vol fer un homenatge de tota la ciutat a tothom qui està compliment amb les instruccions de confinament, i també als qui continuen treballant en els serveis essencials i en els serveis sanitaris.

Finalment, i en matèria de seguretat, entre Policia Municipal i Mossos d'Esquadra