29 de abril de 2020
29.04.2020
Diari de Girona

Els hospitalitzats per coronavirus a les comarques gironines es tornen a situar per sota dels 500

Repunt en el nombre de pacients en estat greu les últimes 24 hores

29.04.2020 | 18:57
Hospital Josep Trueta

Els hospitalitzats per coronavirus a les comarques gironines es tornen a situar per sota dels 500 aquest dimecres. Segons les dades de Salut, el primer cop que als hospitals de la regió sanitària hi havia menys de mig miler de pacients amb covid-19 ingressats va ser el 24 d'abril. L'endemà, però, va començar una tendència a l'alça amb tres dies acumulats d'increments arribant als 540 dilluns. Dimarts van començar a reduir-se les hospitalitzacions i aquest dimecres en són 493, quinze menys que ahir. Han augmentat, però, el nombre de pacients en estat greu. Aquest dimecres n'hi ha 59, quatre més que ahir.

Tot i això, els malalts de covid-19 en estat greu continuen situant-se per sota dels 60, una xifra assolida ahir per primer cop en un mes. La de dimarts es manté com la xifra més baixa des del 25 de març. Aquell dia va ser quan es va registrar el primer salt en pacients en estat greu (de 49 a 61), i va continuar la tendència ascendent arribant a un pic de 108 el 3 d'abril.

Una tendència a la baixa que s'ha trencat aquest dimecres és la dels professionals sanitaris afectats per la pandèmia. Actualment n'hi ha 283, cinc més que ahir. El pic en el nombre de sanitaris contagiats va ser el 9 d'abril, amb 548 professionals afectats. Des d'aquell moment, la xifra s'havia reduït diàriament, fins a aquest dimecres.

Salut informarà sobre els casos de contagis nous, defuncions i les altes a la demarcació amb el còmput de tota Catalunya del final del dia. Dimarts al vespre, van informar que el nombre de morts per coronavirus a la regió sanitària de Girona ascendia a 582, dels quals 407 eren positius confirmats i 175 casos sospitosos. Gairebé una quart part de les defuncions per Covid-19 a les comarques gironines eren de persones que vivien en residències geriàtriques.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook