Cap a la una del migdia quan els inquilins d'un pis del carrer Santa Clara han vist des de casa seva el que semblava el rostre d'una persona, a l'alçada del pont Eiffel. Han pres imatges i han avisat la policia. Finalment, ha resultat ser una escultura de pedra d'uns 30 centímetres.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, al seu perfil de Twitter, ha explicat podria tractar-se d'una escultura del segle XVIII o anterior. La peça es custodiarà fins que aquest dilluns s'entregui a l'equip de Cultura per tal que els experts n'estudiïn les característiques.

Jaume de Córdoba, escultor i professor de la facultat de Belles Arts de la UB, descarta que es tracti d'una peça original i assegura que "el més probable és que es tracti d'una reproducció de l'Extasi de Santa Teresa, de Bernini". També explica que "al segle XVIII no copiaven d'aquesta manera, ja que s'acustumaven a fer còpies de la peça sencera". Afegeix que, en qualsevol cas, les "còpies al segle XVIII es farien en fusta" i que "veient les imatges, sembla que sigui pedra artificial".

Altres experts consultats per aquest diari comenten que en moltes escoles d'art és usual utilitzar una reproducció en escaiola d'aquesta peça per a fer exercicis i pràctiques d'escultura.

"L'èxtasi de Santa Teresa" és un dels grups escultòrics més espectaculars del barroc. En ell, Bernini evoca el moment en què Santa Teresa d'Àvila rep el do místic de la transverberació.