El professor d'Història de l'Art de la UdG Francesc Miralpeix ha descartat que l'escultura trobada abans d'ahir a l'Onyar tal com en un primer moment va apuntar que podria ser l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Miralpeix apunta que és una reproducció d'un fragment de l'Èxtasi de Santa Teresa de Bernini. Es tracta de la mateixa opinió que ja va expressar abans d'ahir a Diari de Girona Jaume de Córdoba, professor de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Córdoba va argumentar que la figura no pot ser del segle XVIII, perquè no copiaven rostres, sinó que feien còpies de peces de cos sencer i encara les feien de fusta.

Segons va explicar ahir l'artista Jordi Mitjà, la figura de l'Èxtasi de Santa Teresa de Bernini va ser àmpliament reproduïda a les Escoles de Belles Arts, en tant que treball de formació en escultura. Ell mateix en va fer reproduccions en metall que van servir per decorar la discoteca Sala del Cel. També va recordar que n'havia regalada una i que aquesta havia estat robada, per la qual cosa podria ser la que va aparèixer el passat diumenge, dia 2 de maig, al llit del riu Onyar.