08 de maig de 2020
08.05.2020
Diari de Girona

Els Mossos recuperen a Font de la Pólvora 7 motos, algunes a peces, robades a Girona a finals d'abril

Els lladres actuen durant l'estat d'alarma i els Mossos les troben abandonades o ocultes en punts del barri · Els Mossos busquen els autors dels fets

08.05.2020 | 13:03
Els Mossos busquen els lladres

Tot i l'important descens de delictes que han patit les comarques gironines arran del decret de l'estat d'alarma, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van detectar que durant la segona quinzena del mes d'abril un petit repunt de robatoris de motocicletes i ciclomotors estacionats a la ciutat de Girona.

La majoria dels robatoris van succeir a la zona de l'Eixample. Uns vehicles que es trobaven sobretot aparcats al carrer.

I és que arran de la situació d'estat d'alarma i de l'inici del confinament els propietaris no usaven gaire i per tant, es van convertir en un botí llaminer pels lladres.

Els Mossos de Girona han rebut la denúncia de fins a nou robatoris d'aquests vehicles motoritzats a la ciutat -fins al dia 7 de maig-.

Ràpidament van obrir una investigació que els va portar a finals d'abril, quan van poder comprovar que set de les motos van aparèixer abandonades i/o amagades per diferents carrers i patis interiors del barri del sector Est, de la Font de la Pólvora.

Els policies van poder comprovar que moltes d'elles havien acabat desmuntades en peces. Però també en van recuper algunes que estaven molt brutes de fang d'haver-les fet servir, i algunes amb les matrícules modificades per no poder ser identificades.

Fins aquest divendres, els Mossos d'Esquadra compten amb nou denúncies de motos robades a Girona ciutat durant l'estat d'alarma.

D'aquestes, els agents de la comissaria de Girona n'han pogut recuperar sis i les ha pogut lliurat als seus propietaris.

Una de les motocicletes es dóna el cas que la va poder recuperar el mateix propietari al Barri de la Font de la Pólvora.

Malgrat la recuperació dels vehicles, des de l'ABP Gironès/Pla de L'Estany es treballa per esbrinar l'autoria dels fets i mantenen oberta la investigació per arribar fins als lladres.

Evitar el robatori

Els Mossos d'Esquadra davant d'aquest petit repunt de robatoris durant l'estat d'alarma recorda que quan s'aparca el què cal és:

  • Sempre que es pugui fer-ho en un garatge, tancar-la amb un element que no permeti que se la puguin emportar; si no es pot aparcar a dins d'un aparcament, fer-ho en un lloc on se la tingui a la vista o a prop d'una càmera de vigilància.
  •  
  • Un cop aparcada, es recorda que cal bloquejar-ne la direcció; fer servir sistemes antirobatori i fins i tot lligar-la si es pot en algun element que no permeti que puguin agafar la moto i la carreguin en un vehicle.
  •  
  • Hi ha motos que ja ho tenen també i és un sistema d'engegada codificat, que no permetrà que cap lladre pugui engegar la moto.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit