L'Ajuntament de Salt rebaixarà un 25% el preu dels casals municipals per a aquest estiu dins el paquet d'accions per fer front a la covid-19.

L'alcalde, Jordi Viñas, argumenta la rebaixa "per continuar donant suport i està l costat de les famílies" del municipi davant la crisi sanitària. El període de preinscripcions s'obrirà dimarts de la setmana vinent, el 19 de maig, i s'allargarà fins al dia 25. De manera prioritària, les famílies l'hauran de fer de manera telemàtica a través d'un link que s'habilitarà al web municipal (www.viladesalt.cat). Els casals municipals saltencs s'adrecen a infants i joves de P3 fins a 2n d'ESO; és a dir, els nascuts entre els anys 2006 i 2016 (tots dos inclosos).

En cas que es faci la preinscripció presencial, caldrà anar a l'Aula de Formació de la Fàbrica Jove. L'horari serà de les nou a les dues de la tarda. Per evitar aglomeracions, però, cada escola o institut té un dia assignat.

Les famílies a qui els sigui impossible anar-hi el dia assignat, o bé portin els nens a una altra escola però optin pels casals de Salt, hauran de trucar al 972 24 91 91 per demanar cita prèvia. Si la demanda de places per als casal d'estiu supera l'oferta, es farà un sorteig el 26 de maig per adjudicar-les.

D'altra banda, apart de la rebaixa del 25% de la quota, també es continuaran valorant i atorgant, si s'escau, bonificacions en funció de la renda, per tipologia de família i per menors amb diversitat funcional (aquestes tres bonificacions no són acumulables). S'hauran de sol·licitar del 27 al 4 de juny i també, preferentment, online.

El regidor de Joventut de Salt, Fermí Cunill, explica que el procés de preinscripció per als casals s'inicia la setmana vinent "per ser previsors" i que, tot i que l'objectiu és fer-los, caldrà " atents a l'evolució dels efectes de la covid-19, al ritme del desconfinament i a les restriccions que es continuïn aplicant". "Anirem informant de totes les novetats que vagin sorgint i, al mateix temps, treballarem per adaptar els casals a les mesures de protecció, higiene i sanitàries que es vagin aprovant", hi afegeix Cunill.

·