17 de maig de 2020
17.05.2020
Diari de Girona

Girona registra 195 hospitalitzats per covid; la xifra més baixa des del 19 de març

En el cinquè dia seguit de descens, el nombre de persones en estat greu es manté estable en divuit, com ahir

17.05.2020 | 18:20
Interior d'una sala buida de l'Hospital Josep Trueta de Girona

El nombre de persones hospitalitzades per coronavirus a la Regió Sanitària de Girona ha tornat a caure per cinquè dia consecutiu. Actualment la xifra ja es troba per sota dels 200 ingressats i se situa en 195, la més baixa des de fa gairebé dos mesos, en concret del 19 de març, quan hi havia 181 infectats amb la malaltia. En concret, en les darreres hores sis persones han deixat d'estar hospitalitzades per la SARS-CoV-2 en centres gironins. El nombre de pacients en estat greu continua estable i es manté com aquest dissabte en divuit. On sí s'ha notat un lleuger repunt ha estat en els professionals contagiats pel coronavirus. En les darreres hores, dos treballadors l'han contret, i la xifra actual és de 52.

Dilluns, la demarcació se situava per primer cop per sota dels 300 hospitalitzats, una situació que no s'havia produït almenys des del 31 de març, que va ser el dia que Salut va començar a informar sobre el nombre de pacients ingressats. Concretament, dilluns hi havia 299 hospitalitzats.

Dimarts hi va haver un repunt lleu que va tornar a situar la demarcació en els 300 ingressos exactes. Dimecres hi va haver un nou descens en el nombre d'hospitalitzacions i, segons les dades de Salut, fins a aquest diumenge s'ha mantingut la tendència a la baixa. Actualment, hi ha 195 malalts ingressats, sis menys que ahir i 69 menys que dijous.

El dia amb més ingressos per coronavirus a les comarques gironines des de l'arribada de la pandèmia va ser el 5 d'abril, amb 654.

Segons les dades de Salut, actualment hi ha divuit pacients ingressats en estat greu, els mateixos que hi havia ahir i suposa la xifra més baixa des del 21 de març. A la regió sanitària no hi ha hagut cap augment de malalts de gravetat des del dia 29 d'abril, fa setze dies, quan n'hi havia 59. El màxim de pacients en estat greu a la demarcació durant el pic de la pandèmia va ser el 3 d'abril, amb 108.

Durant dotze dies seguits, a la regió sanitària havien disminuït dia rere dia el nombre de professionals sanitaris contagiats. Aquesta tendència es va trencar dimarts. Segons les dades, hi havia 104 sanitaris diagnosticats de covid-19, cinc més que dilluns quan n'eren 99. Dimecres hi va tornar a haver un descens en el nombre de contagis que situava els professionals contagiats en 83. El nombre de professionals afectats per la pandèmia s'ha reduït dia a dia fins a aquest dissabte que n'hi havia 50. Aquest diumenge, però, s'ha trencat la dinàmica i s'han registrat dos nous contagis.

El pic en el nombre de sanitaris contagiats va ser el 9 d'abril, amb 548 professionals afectats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook