L'Ajuntament de Girona trucarà aquest diumenge a la tarda els 33 establiments que han demanat de manera formal ampliar la terrassa a partir d'aquest dilluns, quan la ciutat passarà a la fase 1. Fonts municipals consultades per l'ACN expliquen que no s'ha fet abans perquè la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) s'ha produït aquest dissabte, i els tècnics del consistori han estat estudiant la lletra petita, per tal d'assegurar-se que no hi havia canvis d'última hora.

Dilluns al matí un inspector passarà per tots i els establiments que han demanat l'ampliació per certificar que s'ha fet bé. Des de l'Ajuntament recorden que el procediment correcte és per registre d'entrada i que no s'accepten altres fórmules com telèfon o correu.

Els tècnics han definit dues maneres per tal de poder ampliar les terrasses. O bé s'hi afegeix mobiliari mantenint les distàncies de seguretat, en els casos que es pugui, o bé es reubica la terrassa si no s'hi pot posar més taules i cadires sense impedir el pas de vianants.

Per exemple, el cas dels bars de la Plaça Catalunya podran fer servir la calçada i la zona blava d'aparcament per poder posar les taules, i d'aquesta manera es deixa la vorera lliure. En canvi, a la Plaça Independència, els que hagin demanat ampliació només hauran d'afegir taules i cadires i separar-les més entre elles.