Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves per cometre un robatori

Els nois van robar d'una estrebada el collaret d'or de la dona a qui van ferir lleument del coll. La policia va trobar els dos lladres que havien fugit i s'havien amagat en un edifici.

Els dos arrestat són dos homes de 19 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Girona. Se'ls acusa de ser presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Els fets es remunten a la tarda del 19 de maig, quan agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria del Gironès - Pla de l'Estany que estaven fent patrullatge preventiu per la població de Salt quan van ser requerits per un home que havia estat testimoni d'un robatori a una dona d'edat avançada feia poc.

Dos homes li van sostreure violentament el collaret d'or i li van causar una lesió lleu a la zona del coll. Tot seguit, van fugir corrents en direcció al carrer Jaume Vicens Vives.

Els agents es van adreçar al lloc dels fets i van aconseguir localitzar la víctima, una dona gran que estava molt espantada. Mentre un dels agents es va quedar amb la senyora, l'altre va començar la recerca dels autors amb la descripció facilitada i la direcció de fugida.

Amb el suport de diverses patrulles i de la ciutadania, que els informaven del recorregut i la direcció dels lladres, van saber que els dos autors havien entrat en un edifici del carrer Garbí.

Amagats al replà

Els agents van localitzar al replà del segon pis a tres homes, dos dels quals coincidien plenament amb la descripció facilitada. A més, estaven completament suats i amb la respiració entretallada, presumptament a causa de la fugida del lloc dels fets. Immediatament els agents els va detenir com a presumptes autors de l'estrebada.

Els detinguts, amb antecedents policials per fets similars, van passar el dia 20 a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Per evitar robatoris violents a la via pública els Mossos d'Esquadra aconsellen en un comunicat:

  • Evitar fer ostentació de diners i/o objectes de valor a la via pública i portar només els diners i els objectes necessaris.
  • Procurar dur la cartera, el moneder, el telèfon mòbil, etc. a les butxaques interiors de la roba, la bossa de mà creuada al davant i vigilar amb les empentes i les aproximacions de persones desconegudes o sospitoses.
  • En cas de patir un robatori amb violència i/o intimidació no és recomanable enfrontar-se directament amb l'agressor/s, cal trucar al 112 i memoritzar el màxim de detalls possibles de l'autor/s (cara, complexió, roba, parla, cicatrius...), dades que puguin ajudar a la investigació policial posterior.