Amb el retorn de determinades activitats econòmiques i de certa mobilitat en vehicle, l'Ajuntament de Girona va decidir tornar a obrir la deixalleria municipal que té situada al polígon de Mas Xirgu, tot i que amb algunes restriccions d'entrada. En concret, només hi poden accedir tres persones usuàries al mateix temps i, a més a més, entre aquestes han de mantenir la distància de seguretat.

Això ha provocat que en moments puntuals s'hi hagin generat algunes cues de vehicles a l'exterior que esperen que marxin els que són a l'interior. En algun moment, algun usuari ha hagut d'esperar una pràcticament una hora per poder entrar a les instal·lacions. S'hi poden arribar a comptar sis o més vehicles ocupant tot un carril de circulació. Passa per exemple, els caps de setmana. Diari de Girona n'ha sigut testimoni, el 24 de maig i el 30 de maig, entre d'altres. Tot i això, sol haver-hi paciència i comprensió.

També s'ha reprès el calendari de les deixalleries mòbils que periòdicament paren uns dies als barris i ha reobert la deixalleria comarcal de Sarrià de Ter, on hi poden accedir un màxim de dues persones al mateix temps. El personal de l'empresa de les diverses instal·lacions s'ha equipat amb guants i mascaretes.