Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona han detingut vuit persones per estafar els propietaris d'una botiga de compravenda d'or i empenyoraments. A més, han recuperat joies per valor de 15.000 euros

Les detencions s'han produït entre el 10 i 12 de juny a Girona. Els arrestats són cinc dones i tres homes, d'entre 24 i 58 anys, de nacionalitats espanyola i hondurenya i veïns de Girona, Salt i Sant Feliu de Guíxols. Se'ls acusa de ser els presumptes autors d'un delicte d'estafa continuada.

La investigació es va iniciar el passat mes de març quan els agents van saber que, la responsable d'una botiga de compravenda d'or i empenyoraments de Girona hauria estafat els propietaris de la franquícia, amb diversos moviments econòmics i materials fraudulents.

Els Mossos van iniciar les indagacions i van constatar que la responsable de l'establiment, durant l'any 2019, s'hauria apropiat de joies empenyorades i comprades per la franquícia. Posteriorment, donava aquestes joies a persones afins a ella per tal de revendre-les a tercers i treure un profit econòmic.

A més, els agents també van detectar que la dona havia utilitzat quatre xecs a nom de la franquícia, per un valor total de 9.000 euros, per cobrar-los en metàl·lic amb l'ajuda de dues persones més.

Or robat

En finalitzar la investigació, els mossos van detenir una novena persona, relacionada amb un dels detinguts, com a presumpte autor de la sostracció de 500 grams d'or efectuat a la mateixa botiga.

Després de les indagacions pertinents, els investigadors van detenir vuit persones com a presumptes autores d'un delicte d'estafa, i una novena, com a presumpta autora d'un delicte d'apropiació indeguda.

Finalment, els agents van recuperar joies, per un valor d'uns 15.000 euros, que han estat lliurades al seu legítim propietari.

Els detinguts, tres dels quals tenien antecedents, van passar el dia 13 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.