El grup municipal de Vox a Salt dona suport al regidor detingut la setmana passada pels Mossos i, en un comunicat, afirma que espera que hi hagi una ràpida resolució judicial.

Sergio Concepción va ser detingut a finals de la setmana passada dins d'una operació dels Mossos d'Esquadra, com va avançar Diari de Girona, acusat de participar en una estafa als propietaris d'una botiga de compravenda d'or i empenyoraments al carrer Mestre Francesc Civil, a tocar de la Punxa de Girona.

Els Mossos d'Esquadra consideren que Concepción hauria cobrat en metàl·lic, presumptament, alguns dels quatre xecs a nom de la franquícia, per un valor total de 9.000 euros, juntament amb una altra persona.

El grup de Vox a Salt en el comunicat asseguren que el regidor va ser "cridat a declarar, després va sortir amb llibertat sense fiança ni càrrecs". En canvi, els Mossos d'Esquadra en el seu comunicat sobre l'operatiu asseguraven que tots els nou detinguts, van sortir en "llibertat amb càrrecs" després de declarar en seu judicial.

Per Vox Salt, el regidor ara es troba "pendent del desenvolupament de la investigació policial que es troba en fase inicial, sense que pel moment recaigui cap acusació sobre ell". Per aquest motiu, el grup municipal demana un "ràpid aclariment dels fets".

Cal recordar que l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, va demanar al portaveu de VOX, Sergi Fabri, que «per ètica i respecte a la institució» fes que el regidor de la formació ultradretana Sergio Concepción «deixés l'acta» després que aquest fos detingut la setmana passada pels Mossos d'Esquadra.

Vox té tres regidors a les comarques gironines. Tots tres a Salt, on va aprofitar l'herència de PxC.