Girona multarà els veïns que llancin les escombraries fora del contenidor al barri de Santa Eugènia. Policies de paisà controlaran la zona i, si atrapen algú deixant les bosses de deixalles al carrer, li posaran una sanció que com a mínim serà de 60 euros. La mesura, que s'estendrà a d'altres barris com Narcís i Pla de Palau, s'engegarà a partir de la setmana que ve a Santa Eugènia perquè aquí és on s'han detectat més casos d'incivisme.

D'altra banda, l'Ajuntament, com ha avançat Diari de Girona, ha obligat cinc bars de la zona a reduir l'horari pels sorolls i molèsties que els seus clients provoquen als veïns. A més, s'ha demanat a Interior que obligui un dels bars a tenir de manera permanent un responsable de seguretat perquè en alguna ocasió hi ha hagut aldarulls.

L'Ajuntament de Girona multarà aquells qui llancin les escombraries fora del contenidor al barri de Santa Eugènia. La mesura s'aplicarà a partir de la setmana que ve en aquesta zona de la ciutat perquè és on s'han detectat més casos d'incivisme. Però no serà l'única. Perquè l'Ajuntament vol estendre les multes a altres barris on també s'ha detectat aquesta problemàtica. En concret, Sant Narcís i alguns punts de Pla de Palau.

Durant aquests dies, els agents ambientals han detectat les hores i zones de Santa Eugènia on s'acumulen més bosses i residus al carrer. "Segons la informació que han passat els agents ambientals, la Policia Municipal farà vigilància especial en aquests sectors i es multarà la gent que deixi escombraries fora dels contenidors", afirma l'alcaldessa, Marta Madrenas.

Agents de paisà controlaran els punts i sancionaran les accions incíviques amb multes de 60 euros o més. Paral·lelament, ja s'està elaborant l'estudi d'anàlisi de càrrega i d'ús de contenidors de Sant Narcís, el proper barri on s'aplicarà aquesta mesura.

El dispositiu s'acompanya d'una campanya de sensibilització i informació. "S'han contractat dues persones del barri, a través d'un pla d'ocupació, que faran treballs de sensibilització sobre la recollida selectiva i els voluminosos", ha explicat el regidor de Sostenibilitat, Martí Terés.

Reubicar contenidors

Abans de posar en marxa aquestes mesures, l'Ajuntament ha reubicat alguns contenidors de Santa Eugènia per ordenar la zona i solucionar els problemes que els agents ambientals han detectat. La principal actuació ha estat retirar els contenidors lliures i concentrar-los en un únic punt amb totes les fraccions o donar més capacitat a algunes àrees.

Per exemple, s'ha eliminat el punt del carrer del Costabona nº 49 i, a canvi, s'ha eixamplat el del nº 39. Al carrer del Montseny s'han retirat els contenidors de rebuig que hi havia als nº 39 i 47 i s'ha creat una àrea completa al nº 51. També s'ha eliminat el punt del Parc de Núria Terés i Bonet i s'ha ampliat el del carrer del Montseny nº77, s'han reordenat contenidors de paper entre el carrer de les Agudes i el carrer de la Maçana i s'han retirat dues papereres on es deixaven bosses d'escombraries (una al carrer d'Orient nº 6 i una altra, al carrer de la Maçana nº 20).