La renovació de la incineradora de Campdorà, a Girona, costarà 38,5 milions d'euros. Això ha suposat un increment d'11,6 milions respecte la previsió inicial. Part del sobrecost es deu a l'adaptació de la planta a les noves normatives europees sobre incineració de residus. De moment, ja s'han executat 2,2 milions i la resta es finançarà al 100% a través de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) amb una subvenció de 26,3 milions.

Ara el nou projecte s'haurà d'aprovar el dilluns de la setmana vinent en el plenari. Una vegada compti amb l'aval de la majoria de regidors, l'Ajuntament de Girona preveu enderrocar i desmuntar les parts que caldrà renovar a partir de l'octubre. Si el calendari no s'altera, la planta estarà finalitzada a mitjans del 2023.

A finals d'aquest 2020 les màquines ampliaran el fossat de la planta i també canviaran el pont grua. A partir de l'any vint es construirà el nou forn-caldera i es comprarà la nova turbina, el sistema de condensació i altres instal·lacions auxiliars. El muntatge i posada en marxa de tots aquests equips es durà a terme entre el 2021 i el 2022. Durant aquests dos anys també es milloraran les naus i s'adequarà el sistema de control a tots els canvis previstos, entre altres actuacions. Finalment, el 2023 es duran a terme totes les tasques de comprovació per a la posada en marxa de la planta a mitjans d'any.