Maria Jubert Ansesa, filla d’en Conrado i la Paquita, va néixer a Girona el 16 de desembre de 1929. La primera filla del matrimoni havia mort als 8 mesos, així que ella va créixer com a filla única, cosa que no li agradava gens. Ella somniava en tenir una gran família i, arran del seu matrimoni amb Josep Pradas Herrero, va ser mare de tres fills, àvia de sis néts i besàvia de cinc besnéts. Ho va aconseguir.

Durant 50 anys va tenir la botiga de roba de la Travessia Canaders. Al principi, petita i sense nom, era coneguda per la clientela com la botiga del carreró estret, la de les portes verdes, la de la mare i filla... ; però com que Maria Jubert tenia un accentuat do de gents va acabar vestint a mig Girona.

Però no va tenir una vida fàcil: orfe de pare als 7 anys i exiliada als 9, va arribar als 90 anys després de passar deu vegades pel quiròfan i sobreviure a un infart. Era forta com un roure, per dins i per fora.

La Maria ens va deixar el 20 d’abril del 2020, després de sis setmanes privada de la família que sempre havia desitjat a causa de la Covid-19. El dia de Sant Jordi, l’enterrament en presència d’una mínima representació familiar, va posar fi a un periple iniciat amb el crack del 29 i truncat per la pandèmia del 2020 que, entre altres coses, serà recordada per deixar-nos orfes d’una generació irrepetible.

Mama, iaia, baba, allà on siguis, sempre t’estimarem.

Diari de Girona ha obert en la seva edició digital un espai per recordar els veïns i veïnes de les comarques gironines que han mort a causa del coronavirus. Familiars o amics que vulguin participar poden fer arribar a través del correu electrònic participacio@ddg.cat un text d'entre 1.200 i 1.500 caràcters en el qual n'expliquin els principals trets biogràfics, l'activitat professional, les aficions... Els textos han d'anar acompanyats d'alguna fotografia. La pandèmia i el confinament ha fet que molta gent no es pogués acomiadar com hauria volgut a persones estimades, fossin o no víctimes de la Covid-19. Per això, aquest espai digital a la web de Diari de Girona també restarà obert als escrits en memòria d'aquestes persones.