L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha tornat a reunir el comitè assessor municipal per fer un seguiment de l'evolució dels casos positius de covid-19 a la ciutat i per estudiar possibles mesures a adoptar. Aquest òrgan, que es va crear a principis de març, està format per regidors del govern municipal i per personal tècnic de les diferents àrees de l'Ajuntament de Girona. Un cop analitzades les dades, el consell ha descartat per ara l'adopció de mesures específiques però sí que han acordat intensificar els controls per assegurar que la ciutadania porti la mascareta obligatòria.

L'última reunió del comitè va ser el 22 de juny i l'alcaldessa l'ha reactivat després dels rebrots registrats en altres ciutats del país i de l'adopció de mesures preventives per part de la Generalitat de Catalunya.

"Estem veient a Catalunya una evolució que no és gens positiva", ha afirmat Madrenas que afegeix que la ciutat de Girona no està en aquesta situació. "Per això, ara és el moment de demanar a la ciutadania que, com ha fet fins ara, respongui amb molta responsabilitat i solidaritat i compleixi amb les recomanacions sanitàries", ha exposat l'alcaldessa que subratlla que l'objectiu principal és "evitar passes enrere" en la salut pública i, alhora, vetllar per la repesa de l'activitat econòmica.

En aquesta reunió, el comitè assessor ha acordat intensificar el control policial per identificar les persones que no portin mascareta a la via pública, en espais públics oberts o tancats, i al transport públic, tal com obliga la Generalitat de Catalunya. L'ajuntament recorda que en aquests espais l'ús de la mascareta és una obligació excepte per a persones amb dificultats respiratòries, persones que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat, persones que estiguin fent esport o en espais com platges o piscines.

A hores d'ara el comitè ha descartat adoptar altres mesures, com les que podrien afectar l'obertura d'espais d'ús públic o l'organització d'activitats.