Els Mossos d'Esquadra han detingut a Salt l'acusat d'agredir sexualment una noia de 24 anys al carrilet de Bescanó. El presumpte autor dels fets és un home de 26 anys, de nacionalitat gambiana i veí de Salt. Al detingut li consten diversos antecedents per delictes contra el patrimoni, principalment per robatoris amb violència i intimidació o furts.

La detenció ha anat a càrrec de la Unitat d'Investigació de Girona, que des del moment de la denúncia -el 14 de juliol- va començar a indagar per tal de localitzar el presumpte autor de l'agressió sexual. Durant aques temps, els investigadors han arribat fins al sospitós. Ho han fet a partir de testimonis, la descripció facilitada per la víctima -un home d'uns 25 anys, cabell curt i 1,80 metres d'alçada- i reconeixement de fotografies, entre altres.

La investigació ha culminat amb la detenció aquesta setmana -concretament, el 28 de juliol- el presumpte autor dels fets per part de membres de la mateixa unitat policial. El detingut va passar a disposició judicial del magistrat de Guàrdia de Girona el dia 30 de juliol. El jutge el va deixar amb llibertat amb càrrecs.

L'agressió sexual es remunta al passat 14 de juliol. Tal com va avançar Diari de Girona, una veïna de Girona va presentar una denúncia davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Salt per explicar que havia estat víctima d'una agressió sexual. Segons va relatar, l'atac s'havia produït aquell mateix dia pels volts de les onze del matí.

En el moment dels fets, la noia es trobava passejant per Bescanó, a tocar de la ruta del carrilet -carrer Santa Afra- i anava acompanyada d'un menor d'edat de la seva família, que també va presenciar els fets.

La dona caminava per la zona del carril bici en direcció a la població d'Anglès quan, de sobte, un home que anava en bicicleta se li va apropar per darrere i, en arribar al seu costat, li va barrar el pas i li va fer tocaments en un pit.

La víctima es va defensar

L'home la va agafar per la samarreta i la va llençar a terra, la va arrossegar una mica i va intentar fer-li més tocaments. La víctima es va defensar a puntades i cops de peu mentre cridava que trucaria a la policia. Va ser llavors quan l'atacant va desdir-se'n i va marxar amb la bicicleta pel mateix carril, en direcció a Salt.

Després, la víctima va agafar el nen petit -que havia presenciat l'agressió- i van anar a una casa propera d'un veí de Bescanó per beure aigua i asserenar-se. Posteriorment, va anar a denunciar els fets.

Aquesta denúncia que ha donat els seus fruits, ja que en poc menys de quinze dies els Mossos d'Esquadra han pogut detenir el presumpte autor dels fets.