El passat mes de març ens va deixar en ple confinament el Dr. Eduard de Ribot i Mundet després d'una llarga malaltia que va portar amb gran serenitat donant sempre el seu saber la seva professionalitat, la gran vessant humana que sempre el va distingir amb els seus pacients i molt especialment la seva dedicació i total entrega envers la gent gran als que els hi ha dedicat el tot fins al seu darrer alè de vida.

Era fill del Dr. Eduard de Ribot i Batlle que va ser el propulsor d'una nissaga de professionals de la medecina " El pare vivia la medecina amb passió i això es transmetia " deia Concepció de Ribot en un llibre ella també metgessa germana del Dr. Eduard de Ribot i Mundet una frase que resumeix que siguin 20 els membres de la família que estiguin vinculats a la medecina a més era un metge compromès amb Girona l'any 1945 El Dr. Eduard de Ribot i Batlle va ser pendonista d'honor de la Confraria de Jesús Crucificat "Manaies de Girona."

A casa venien nenes amb la mare que ara són àvies metges o infermeres i deien "som Ribot" perquè les reconeixes portaven a la mare com si d'una nina es tractés a prendre alguna llaminadura. Una de les frases més repetides que podem sentir del Dr.Ribot que ens acaba de deixar és que vivia per als pacients eixís ho va demostrar els més de 40 anys que va treballar a la reconeguda Clínica Girona de la nostra ciutat i cap de medecina interna del centre.

El més trist que ens va deixar en ple confinament pare de sis fills tres d'ells metges no va poder tenir el caliu humà que es mereixia però sàpiga que els gironins estàvem al seu costat en què fos de pensament perquè ve sap prou Dr. Ribot les vegades que va estar recolzant a famílies en aquest moment tan dolorós de dir adéu a la vida i en què fos de pensament pot estar segur que els gironins no li vàrem fallar.

Doctor Ribot des d'aquest lloc tan privilegiat on deu estar continuï vetllant pels seus pacients que tant l'estimaven. Mai l'oblidarem de ben segur que ja es deu haver retrobat amb el seu pare i metges que l'han precedit. Tant de bo que junts puguin donar una guspira de llum en la lluita aquest Coronavirus i les seves conseqüències. Ho necessitem.

A REVEURE Dr. RIBOT.

*Mª CARME RIBAS I Mora - Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora