El passat mes d'abril ens deixava després de mesos de patiment en Matías tapisser tenia una d'aquestes malalties que afecten a la gent gran. La Elisa Leòn el va cuidar amb l'estima que comporta el compartir mes de mitja vida caminant plegats amb les pujades i baixades que això comporta quan fas un llarg camí del que fruit d'ell van tenir dos fills en David i la Judit.

Podríem dir que van començar aquest camí davant de la Granja Mora al damunt del fotògraf Marti això vol dir que vàrem ser veïns en una època difícil son pisos amb moltes mancances sols els que hem viscut a barri vell ho podem constatar foscos sense sortida hem vist a passar infinitat de matrimonis i quan a copia d'anys veien millorar la seva situació tothom marxava al eixample que diem ara en Matías era un reconegut tapisser que tenia el taller al Passeig Canalejas.

Tinc una pel·lícula de mes de 50 anys que el seu fill en David esta davant la porta de la escala amb un fanalet mirant com passen els tres reis de L'Orient que va ser la darrera vegada que va passar per barri -vell i devia tenir 2 anyets.

En Matías degut al seu empitjorament i davant la tristesa de la Elisa i filis va tenir que ser ingressat a una residencia on cada dia l'anava a veure fins que la Pandemia va fer que tothom quedes confinat i la Elisa patis el dolor mes gran de la separació i el seu traspàs no podent donar el caliu ni el suport moral quan arriba aquest moment tan especial de dir adéu a la vida.

Han passat tres mesos i jo li diria Matias vull que sàpiga que malgrat el confinament i no haver pogut tenir el comiat merescut la gent va sentir el seu traspàs de bona persona gran tapisser i que en David malgrat sigui a un altre indret Bernat Boades segueix tot i que actualitzat al moment el que vostè va començar al cor del Barri -vell de Girona

A REVEURE MATIAS, DESCANSI EN PAU.

*Mª CARME RIBAS i MORA - Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora