Els Mossos d'Esquadra han detingut sis joves per nou Mossos d'Esquadrarobatoris

Van cometre els fets al Barri Vell i l'Eixample.

El més recent va tenir lloc la matinada del 5 d'agost, quan els policies van arrestar dos individus per robar en un quiosc de la plaça de la Independència i per rebentar un cotxe en poca estona.

El primer dels fets data del 24 de juliol, quan la Policia Municipal de Girona va recollir la denúncia d'una dona que havia estat víctima, aquell mateix migdia, de l'estrebada de la seva bossa de mà per part d'un jove. El lladre va intentar sostreure-li el mòbil de la butxaca mentre caminava pel carrer Joan Maragall. En no poder-ho fer, li va estirar la bossa de mà que duia penjada, trencant-li la corretja. Fruit de la investigació, mossos del Grup de Delinqüència Urbana de Girona van poder localitzar i recuperar part de la documentació de la víctima, així com detenir, el passat 31 de juliol, un home de 32 anys com a presumpte autor del robatori violent. L'arrestat és un veí de Girona, de nacionalitat marroquina a qui se l'acusa de ser a presumpte autor d'un delicte de robatori amb violència i intimidació.

La matinada de l'1 d'agost. Un home es va adreçar a les dependències policials de Vista Alegre perquè acabava de patir un robatori violent. Concretament, la víctima va manifestar que es trobava a la plaça del Lleó carregant un sofà al seu vehicle quan dos joves se li van apropar amb la intencionalitat d'ajudar-lo.

En un descuit els joves li van agafar la motxilla que tenia dins la furgoneta amb un telèfon mòbil, 120 euros i documentació diversa. La víctima els va localitzar pels voltants i els va demanar que li tornessin les seves pertinences, però els joves el van amenaçar amb una ampolla de vidre trencada i el van colpejar entre els dos, provocant-li lesions lleus. Els Mossos van localitzar i detenir un dels lladres a la Plaça Catalunya. Un home de 33 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Girona, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Ambdós detinguts -el del 31 de juliol i el de l'1 d'agost-, a qui els constaven antecedents, van passar el dia 1 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Robar en trasters

En data 16 de juliol i 2 d'agost els Mossos van detenir dos joves més per entrar a robar, el 14 de juliol, dins un pàrquing comunitari ubicat al carrer Joan Bruguera de la ciutat. Després de forçar la porta d'accés principal i el pany de diversos trasters, van sostreure objectes que els propietaris hi guardaven. Entre els objectes hi havia una bicicleta valorada en 310 euros, que va poder ser recuperada. Ambdós detinguts, a qui o els constaven antecedents, van quedar citats per comparèixer davant l'autoritat judicial competent.

En aquest cas, els detinguts són dos joves de 18 i 28 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, veïns de Girona i de Manlleu (Osona). Estan acusats de ser els presumptes autors de cinc i d'un robatori amb força a l'interior de trasters.

Robatori al quiosc

La matinada del 5 d'agost els Mossos van detenir dos joves més de 18 i 20 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona i amb domicili desconegut, com a presumptes autors d'un robatori amb força dins un quiosc i un robatori amb força a interior d'un vehicle.

Prop de les cinc de la matinada els mossos van ser alertats per una ciutadana que va presenciar com uns joves trencaven el vidre del quiosc de la Plaça Independència. Els agents van fer la recerca dels autors amb les descripcions facilitades i van localitzar dos joves als voltants d'aquesta plaça, concretament al carrer Travessia del Carril. Els mossos els van identificar, escorcollar i detenir. A un d'ells se li va localitzar tres paquets de caramels dins de la bossa bandolera que portava. Al mateix lloc els Mossos van localitzar un turisme amb el vidre posterior esquerre trencat i l'interior tot remenat.

Els darrers detinguts, a qui els constaven nombrosos antecedents passaran pròximament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.