L'Ajuntament de Girona, a través del Servei Municipal d'Ocupació (SMO), ha programat un taller d'alfabetització digital per millorar l'ocupabilitat de la ciutadania. Es tracta d'un curs de vuit sessions pràctiques, previstes a partir del mes de setembre, en què les persones participants s'iniciaran en la informàtica i internet i podran adquirir les competències digitals mínimes per buscar feina.

L'objectiu de l'activitat formativa «Connecta't» és reduir la bretxa digital creixent en l'anomenada societat de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Sobretot en el context social i laboral actual, marcat per les relacions virtuals, el taller busca dotar les persones inscrites de competències digitals bàsiques per ser autònomes en l'ús de les tecnologies digitals.

El taller Connecta't es va programar per primera vegada el darrer trimestre del 2018 i se'n van fer diverses edicions fins que va començar el confinament pel covid-19. Les inscripcions per a les noves sessions del taller, que ja compta amb una vintena de persones, ja estan obertes i es poden fer a través del web de l'SMO.