Uns lladres van aconseguir entrar en una botiga d'electrònica de la ciutat de Girona la passada matinada i emportar-se diversos productes. Aquest grup que es va traslladar a la demarcació per cometre el cop va tornar poc després cap a Barcelona i aquí es van trobar amb un control policial. El van esquivar i després que els Mossos els perseguissin, van abandonar el vehicle i fugir corrents. Un dels lladres va poder ser detingut i part del botí recuperat.

Veure bandes de lladres actuant a les comarques gironines que procedeixen de l'àrea Metropolitana no és pas un fet poc habitual. Sinó que hi ha grups d'aquesta zona de Barcelona que pugen per cometre un robatori a la matinada i se'n tornen amb el botí cap a la seva zona de procedència. Per poder passar desaparcebuts solen utilitzar vies ràpides, com autovies i autopistes, ja que en poca estona tornen a ser al seu domicili.

En el cas de Girona, la investigació policial es manté oberta i no es descarten noves detencions. De fet, l'anàlisi de les imatges de càmeres de vigilància de la zona i la botiga podrien aclarir qui són la resta de persones que van fer el cop en aquesta botiga de l'Eixample gironí. Per ara, ja tenen un detingut, que també pot ajudar els investigadors a seguir tirant del fil per trobar la resta de responsables del robatori amb força.

Els fets van produir-se a un quart de quatre de la matinada, en aquell moment els Mossos d'Esquadra de Girona van rebre l'avís que l'alarma del local de l'avinguda Ronda Sant Antoni Maria Claret estava sonant. Van anar fins al lloc a comprovar què havia passat i es van trobar que havien entrat a la botiga.

En el moment dels fets, però, el grup d'assaltants ja havia fugit en direcció Barcelona. Per entrar a la botiga, els lladres van forçar la persiana, que ahir encara es podia veure de bon matí, elevada.

Una dotzena de productes

Van entrar a dins el local i es van emportar, segons les primeres estimacions -ja que encara la botiga estava comptabilitzant-ho- una dotzena d'objectes d'electrònica. Principalment telèfons, ordinadors portàtils i tauletes de la marca Apple, que és la que es ven en aquest establiment.

Arran del succés, els agents de la comissaria Girona han obert una investigació per un robatori amb força.

Mentre això succeïa a Girona, els Mossos d'Esquadra es van trobar amb una situació a Barcelona amb connexió amb aquest robatori de la botiga d'electrònica. Pels volts de les quatre de la matinada, poc després del cop a la botiga, un grup d'individus que anava a dins d'un vehicle es va saltar un control que els Mossos d'Esquadra tenien muntat a la ciutat de Barcelona, a la zona del barri de Sant Andreu.

Els agents els van seguir i finalment, els fugitius van aturar-se de cop al carrer Quito de la ciutat comtal. Davant de la presència policial, els homes van fugir a peu per evitar que se'ls pogués detenir. Un dels presumptes lladres, però, no es va poder escapolir fàcilment de la policia i va acabar detingut. A l'home se l'acusa de ser un dels presumptes autors del robatori a la botiga d'electrònica de Girona.

Productes recuperats

Un cop detingut el lladre, els Mossos d'Esquadra van revisar el vehicle abandonat pels lladres. El cotxe amagava també algunes sorpreses: concretament, la policia va poder recuperar una tauleta i un ordinador portàtil sostrets a la botiga de Girona.

D'altra banda, durant l'escorcoll també van localitzar eines que s'utilitzen per cometre robatoris a dins del cotxe com són tenalles i tornavisos, entre d'altres.

Al mateix temps, també van trobar un ordinador i tres mòbils més, que de moment es desconeix la procedència i sí també podrien ser sostrets.