Els Mossos d'Esquadra han detingut la parella acusada d'agredir i insultar una transsexual a Salt com a presumptes autors de l'apallissament i posterior robatori a un sense sostre que dormia al parc de la Devesa de Girona el passat dia 13 d'agost.

Segons ha informat aquest dimecres la policia catalana, el 30 d'agost van detenir dues persones, un home i una dona, acusats de cometre un robatori violent la matinada del 13 d'agost al parc de la Devesa.

Concretament, la víctima va denunciar que mentre dormia al ras en un sac de dormir una parella se li va acostar i, mentre ell l'apallissava, ella va aprofitar per sostreure-li la motxilla, en la qual hi havia un telèfon mòbil, 350 euros en efectiu i diversa documentació.

La víctima va haver de ser hospitalitzada a l'hospital Josep Trueta de Girona per diverses contusions.

Els dos joves, una noia de 18 anys i un noi de 21, van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència i intimidació i un altre de lesions.

Els detinguts, a qui els consten antecedents, van passar el 30 d'agost a disposició del jutjat de guàrdia de Girona, que va decretar la seva llibertat a l'espera de judici.

Es dóna la circumstància que aquestes dues persones ja havien estat detingudes el passat 19 d'agost a Girona per un delicte de tracte degradant i vexatori i un altre de robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa, perpetrats també el passat 13 d'agost, però a la tarda.

En concret, ara s'ha sabut que, hores abans d'apallissar el 'sense sostre', a Salt es van acostar a una transsexual i van començar a increpar-la amb insults de caràcter homòfob i li van escopir i van intentar treure-li la bossa, tot i que en no poder li van clavar cops de puny a tot el cos.

La investigació va permetre als Mossos detenir els assaltants el passat dia 19 d'agost i, després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat.

Els Mossos mantenen oberta la investigació per si podrien haver succeït fets similars amb d'altres persones del col·lectiu LGTBI.