El Procicat ha aprovat aquest dilluns una sèrie de mesures especials per a les ciutats de Girona i Salt (Girona) per reduir l'augment de contagis, que passen per limitar l'aforament de la restauració al 50% i demanar a la ciutadania que redueixi al màxim l'activitat social.

Les mesures, que entraran en vigor una vegada es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) --està previst que sigui el dimecres--, s'allargaran durant els propers 15 dies, ha informat la Conselleria de Salut aquest dilluns en un comunicat.

Les mesures sol·liciten a la ciutadania que "es quedi a casa tant com pugui" i redueixi al màxim l'activitat social, i que els contactes es limitin, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual.

També estableixen que els actes religiosos com a noces, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres es limiti l'assistència al 33% de l'aforament.

En l'àmbit de l'hostaleria i la restauració, s'elimina el consum en barra i sempre s'haurà de fer en taula, es redueix l'aforament, tant en interior com en exterior, al 50%, i l'horari de tancament se situa en la una de la matinada com a màxim.

L'activitat comercial ha d'evitar qualsevol aglomeració, tant en espais tancats com a l'aire lliure, i la distància física de seguretat s'estableix en 1,5 metres.

Es permeten les activitats culturals d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables com a l'aire lliure, sempre que l'aforament no superi el 50%, i el de les activitats esportives també es limitarà a un 50%, sempre seguint els plans treballats en el Procicat.

La consellera de Salut, Alba Vergés, s'ha posat en contacte amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el de Salt, Jordi Viñas, per anunciar aquesta situació i per treballar coordinadament per reduir els contagis.