Les Fires de Girona duraran només cinc dies. Començaran el 28 d'octubre i acabaran l'1 de novembre. L'inici serà un pregó que no es faràdes del balcó de l'Ajuntament per no omplir la plaça del Vi, sinó en un espai reduït (com el saló de descans del Teatre o el saló de plens) amb una persona o entitat encara per escollir. Les activitats finalitzaran amb un castell de focs des de Montjuïc, que en ser en un punt elevat, s'espera que no provoquin desplaçaments i la gent els pugui veure des dels sus domicilis. No hi haurà atraccions, ni barraques, ni barres de bar, ni concerts massius, ni envelat, ni castells, ni cercavila de gegants, que se substituirà per un ball que no sortirà del Parc del Migdia.

Activitats infantils i concert al parc del Migdia

Hi haurà menys activitats, però n'hi haurà. Hi haurà Fires i seran «segures», ha assenyalat el vicealcalde i regidor de Cultura i Festes, Quim Ayats. Totes les activitats seran gratuïtes i caldrà inscripció prèvia. Gran part dels concerts tindran lloc al parc del Migdia i a l'Auditori de Girona. Les actuacions finalitzaran a les onze de la nit i comptaran amb totes les restriccions d'aforament establertes. Com, a màxim hi haurà 800 persones de públic. Els més menuts també tindran el seu espai amb les actuacions familiars a la Copeta, la penjada de mosques a la plaça de l'Assumpció de Sant Narcís o els espectacles infantils als centres cívics de Pla de Palau, de Pont Major i de Sant Narcís, entre d'altres espais que s'estan acabant de concretar.

Les activitats populars també seran presents a les Fires de Sant Narcís. Per exemple, al Centre Cultural la Mercè s'hi farà l'audició de sardanes i el concurs de revesses i, al parc del Migdia, el ball de cloenda i els gegants. Les activitats culturals es portaran a terme en equipaments cívics i culturals i en espais controlats, amb aforaments reduïts, i complint tots els requisits que estan recollits en els diferents plans sectorials del PROCICAT.

Evitar actes "alternatius"

El vicealcalde, Quim Ayats, ha explicat que estan treballant per fer una programació amb activitats dirigides a tothom adaptades a les mesures de seguretat i als protocols. Les activitats es faran públiques d'aquí a quinze dies.

Ayats ha explicat que confia en el seny a la ciutadania i que no hi hagi convocat`ries de "botellons" ni actes "alternatius" i que, en cas que detectin que es poden produir, intentaran parlar amb els possibles organitzadors prèviament.

Sense parades artesanals

Tampoc hi haurà parades d'alimentació, artesania o pintura que hi havia durant les Fires. Es tracta de les parades que habitualment estan situades a la plaça de la Independència, a l'avinguda Ramon Folch, al carrer de Berenguer Carnicer i a la plaça de Vicens Vives.Tampoc les parades de les fires de Tot Sants

amb parades a tot el centre de la ciutat, perquè no es podrien garantir les distàncies entre parades i entre parades i visitants. «Aquestes activitats tenen lloc en espais molt reduïts i estrets del Barri Vell i, per tant, no es pot complir amb totes les mesures de seguretat que el PROCICAT marca, és a dir, la distància de seguretat entre parades i visitants i els aforaments perquè són activitats on es concentra molta gent», ha subratllat la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana.

Fira de mostres de petit format

Sí que hi haurà una Fira de Mostres, que tal com va informar Diari de Girona serà de en format reduït però de qualitat, segons ha explicat Glòria Plana. Molt probablement ocuparà només l'espai interior del recinte firal i la zona d'entrada a l'edifici. Es farà els mateixos dies que les Fires de Girona, del 28 d'octubre a l'1 de novembre.

Segons Plana hi haurà representats tots els sectors i hi serà present el teixit empresarial del territori. Per poder fer la Fira de Mostres s'ha estat treballant des del juliol amb diferents escenaris i s'ha decidit tirar endavant després de comprovar que es podran serguir tots els protocols marcats pel PROCICAT. "El govern de la ciutat prioritza la dinamització econòmica i, per tant, posem tots els esforços per estar al costat del teixit productiu de la ciutat i de les comarques de l'entorn però sempre trobant l'equilibri amb la seguretat i la salut dels ciutadans", ha afirmat Plana.

Algunes de les activitats es retransmetran per televisó o per la ràdio municipal Girona FM i per les xarxes socials de l'Ajuntament. A més, es recuperaran i difondran activitats tradicionals d'altres edicions. De fet, algunes entitats preveuen fer les seves actuacions directament en línia